În cadrul Săptămânii Educaţie Globale, la cantina Liceului Tehnic „Traian Vuia” din Galaţi s-a desfăşurat seminarul „Alegem hrana vie”. La eveniment au fost prezenţi aproximativ 50 de tineri, elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Andrei”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc” şi, desigur, Liceul Tehnic „Traian Vuia”.
Aceştia au învăţat de la profesoara Mariana Corleancă cum să diferenţieze alimentele în funcţie de calitatea lor nutriţională şi să-şi formeze deprinderi alimentare sănătoase. Cum a fost un seminar interactiv, elevii de la Industrie Alimentară şi-au făcut bine temele şi le-au prezentat colegilor informaţii utile şi mai puţin ştiute despre rodie, avocado, ghimbir, pomelo şi fructul kaki.
Cu toţii au învăţat cum să-şi formeze meniul ideal pentru întreaga zi, care ar trebui să conţină legume proaspete sau gătite cât mai simplu şi sănătos, cereale integrale, fructe, lactate, proteine şi multe lichide.
Citeşte şi: ELEVII SĂRACI de la o şcoală gălăţeană, "ADOPTAŢI" de colegi din toată ţara