Proiect european pentru adulţi cu dizabilităţi, la Universitatea "Dunărea de Jos"
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Proiect european pentru adulţi cu dizabilităţi, la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Arhitectură Navală derulează, în perioada 2013-2015, în parteneriat cu patru organizaţii din Anglia, Portugalia, Italia şi Turcia, proiectul european "Water Activities and Vitality in Environmental Spaces" (WAVES).

WAVES se bazează pe activităţi şi programe care pot creşte încrederea în forţele proprii, atât la adulţi cât şi la tinerii aflaţi în dificultate sau cu nevoi speciale. Dacă echipa din UK-Cornwall a pariat pe sportul nautic, arătând că surful e util pentru tinerii cu dizabilităţi, ai noştri au ales ciclismul ca modalitate de încurajare a adulţilor aflaţi în situaţii speciale.

Întâlnirea din România va avea loc în mai 2015, însă, până atunci, cei de la Facultatea de Nave au ajuns în Portugalia, în localitatea Sintra, la organizaţia Associação de Professores, pentru a împărtăşi, alături de celelalte echipe partenere, din experienţa comună. Portughezii au organizat diferite activităţi prin care au arătat cum pot creşte potenţialul tinerilor cu dizabilităţi şi i-au ajutat pe oaspeţi să cunoască mai multe lucruri despre istoria, obiceiurile şi tradiţiile lor.

Citit 1077 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.