ELEVII GĂLĂŢENI s-au întors de la Soci: CLASARE în primii 20 la World Robot Olympiad

ELEVII GĂLĂŢENI s-au întors de la Soci: CLASARE în primii 20 la World Robot Olympiad
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La finalul săptămânii trecute, cei nouă elevi gălăţeni calificaţi pentru Olimpiada Internaţională de Robotică au concurat, alături de tineri ingineri din toată lumea, la Soci, în Rusia. Pentru cele trei echipe ale noastre, rezultatul final a fost unul onorant, o clasare în primele 20 de poziţii, mai ales în condiţiile în care au întâmpinat mai multe probleme.

Cel care i-a coordonat, dr. ing. Luigi Mistodie, ne-a spus că tinerii săi ucenici s-au descurcat admirabil, chiar dacă anumite reguli au fost mult prea stricte. „Pentru că ruşii au vrut să fie foarte stricţi, fiecare zi de concurs a început cu trei ore mai târziu decât era programat. Astfel, stresul şi oboseala s-au adunat, însă sunt mândru de elevii mei”, ne-a spus profesorul Mistodie.

Însă nu doar programul încărcat i-a tras în jos pe gălăţeni, ci şi rigiditatea organizatorilor. „Înainte de fiecare probă, noi ne-am testat roboţii, şi o mare parte din capacitatea acumulatorilor se pierdea. Nu am avut voie să reîncărcăm acumulatorii, aşa că roboţii au făcut mai multe erori neprevăzute”, ne-a mai spus Luigi Mistodie, profesor la Facultatea de Inginerie.

Cu toate acestea, o clasare în primii 20 e o realizare majoră, având în vedere vârsta fragedă a celor care ne-au reprezentat. Pe această cale, îi felicităm şi le urăm succes pe mai departe.

Citeşte şi: (FOTO) Trei echipe din Galaţi CALIFICATE la internaţionala roboţilor

Citit 2741 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Noiembrie 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.