Veşti din China de la masteranzii gălăţeni. TRICOLORUL, pe Zidul Chinezesc

Veşti din China de la masteranzii gălăţeni. TRICOLORUL, pe Zidul Chinezesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masteranzii de Teatru Muzical în limba chineză de la Facultatea de Arte mai au două săptămâni şi vin acasă. Cu tolba plină de întâmplări, experienţe şi amintiri de neuitat. Dar, până se vor sui în avion, au de jucat la Academia din Beijing musicalul "I Love You, You're Perfect, Now Change", pus la punct în proporţie de 80 la sută, după cum ne spune Maria Magdalena Dănăilă, una dintre masterande. “Sunt alt om, am crescut din toate punctele de vedere, mi-am îmbunătăţit calităţile interpretative şi ca actriţă, dar mai ales ca interpretă de muzică. Până la acest masterat ştiam să mă exprim muzical doar cu chitara în mână, de cele mai multe ori stăteam pe un scaun şi toată emoţia artistică era transmisă prin cuvinte şi prin expresivitatea ochilor şi a feţei. În acest spectacol, am un moment individual în care trebuie să cânt fără chitara, să-mi folosesc mâinile şi să mă deplasez în spaţiu, astfel încât să pot umple toată scena. E total nou pentru mine şi vestea cea bună e că îmi iese”, povesteşte Maria Magdalena Dănăilă. Masteranzii abia aşteaptă să vină acasă, sunt extenuaţi de ritmul destul de alert în care se desfăşoară lucrurile, însă fericiţi şi tobă de carte. 

Arta cere sacrificii

Maria Magdalena Dănăilă povesteşte că, la una dintre repetiţii pentru o scenă din al doilea musical, Marriage Tango, în care trebuia să interpreteze cu partenerul ei un tango fierbinte, a căzut, alegându-se cu o luxaţie uşoară, care a obligat-o să urce schiopătând treptele de la Zidul Chinezesc şi să renunţe, cel puţin pentru o perioadă, la repetiţii. “Piciorul meu a trecut prin adevărate tururi de forţă, mi s-a părut că am urcat toate scările din lume, spre amuzamentul colegilor care mă aşteptau răbdători să urc aşa, şontâc - şontâc,“ povesteşte Maria. 

Muncă şi distracţie

Masteranzii muncesc de zor, dar mai au timp să se mai şi distreze: au vizitat Palatul de Vară din Beijing, au participat la o recepţie la Ambasada României, cu muzică şi bucate tradiţionale româneşti, dată în cinstea Zilei Naţionale, când au pus un tricolor pe Zidul Chinezesc. Pentru Maria Magdalena ziua a fost şi mai interesantă, pentru că a coincis cu aniversarea sa. Aşa că profesoara de chineză pe care o ştiau de la Galaţi, Ma Sai, i-a făcut o surpriză: a organizat o mică petrecere internaţională, într-un club cu karaoke din Beijing. “Am fost foarte fericită de ziua mea, profesorii de dans şi de  muzică m-au felicitat pe pagina noastră de pe webchat. Am avut şi momente când am fost tristă, dar toată noaptea mi-au răsunat în ureche cuvintele profesoarei mele dragi, Ma Sai, care mi-a spus: "Eşti o norocoasă: cele mai mari staruri ale Chinei au absolvit Academia Centrală de Dramă din Beijing".

Citeşte şi: PATRIOTISMUL ia amploare şi la noi. GESTUL FĂCUT de tot mai mulţi gălăţeni (FOTO)

Citit 1008 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.