Un articol dedicat Galațiului, în revista Universităţii Libere din Berlin

Un articol dedicat Galațiului, în revista Universităţii Libere din Berlin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţia intitulată „Oameni cuvioşi şi harnici… Colonişti germani în Basarabia (1814-1940)”, deschisă în Holul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi în perioada noiembrie - decembrie 2014, s-a bucurat de succes, nu doar în rândul vizitatorilor gălăţeni. Organizată în colaborare cu Asociația Germanilor din Basarabia (Stuttgart), Universitatea Liberă din Berlin şi Forumul Cultural German pentru Europa de Est, expoziţia a beneficiat de prezenţa, la vernisaj, a unor oaspeţi germani: prof. dr. Ute Schmidt, de la Universitatea Liberă din Berlin, Erika Wiener, vicepreşedinta Asociaţiei Germanilor din Basarabia şi profesorul Ulrich Baehr.

Ca urmare, Revista „Mitteilungsblatt des Bessarabiendeutschen Vereins e.V.”, a Asociaţiei Germanilor Basarabeni din Germania publică, în numărul din ianuarie 2015, sub semnătura doamnei Erika Wiener, un amplu articol dedicat oraşului nostru, în care Galaţiul şi Universitatea „Dunărea de Jos” sunt prezentate într-o lumină deosebit de favorabilă.  Sunt îmbinate frumos istoria oraşului cu realitatea zilelor noastre, cu accent pe industria grea, reprezentată de combinatul siderurgic şi şantierul naval. De asemenea, este amintită atât perioada postdecembristă, cu desfiinţarea colhozurilor. În articol se vorbeşte şi despre importanţa Dunării - cale de navigaţie, cu precizarea că, din păcate, acum, în Galaţi nu mai vin turişti ca înainte, aceştia preferând zona Deltei.

Cuvinte laudative sunt scrise şi la adresa Universităţii „Dunărea de Jos”, cu cei 12.000 de studenţi, dar și a Forumului German din Galați, cu cei peste 100 de membri.

Citit 1351 ori Ultima modificare Marți, 27 Ianuarie 2015 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.