Vezi când începe ÎNSCRIEREA la CLASA PREGĂTITOARE

Vezi când începe ÎNSCRIEREA la CLASA PREGĂTITOARE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei a publicat pe 28 ianuarie proiectul Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, precum şi proiectul Calendarului înscrierilor în clasa pregătitoare.

Potrivit documentului, în perioada 16 februarie - 6 martie 2015 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi, online sau la şcoala la care solicită înscrierea copiilor.

Potrivit proiectului de calendar, pe 9 februarie 2015 şcolile trebuie să afişeze circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare, dacă există "posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala", dacă şcoala organizează programul „Şcoala după şcoală”.

Tot pe 9 februarie, şcolile trebuie să afişeze programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, în cazurile solicitate de părinţi, precum ăi criteriile specifice de departajare elaborate de şcoală şi lista documentelor prin care părinţii să dovedească îndeplinirea criteriilor specifice de departajare.

În perioada 11 - 20 februarie, şcolile care au clase pregătitoare sunt obligate să organizeze o "Zi a porţilor deschise", în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

În perioada 10 februarie - 4 martie,  este prevazută realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor, acolo unde este cazul. Rezultatul evaluării trebuie comunicat părinţilor până pe 5 martie, în scris.

Pe 16 februarie începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Proiectul publicat de Ministerul Educaţiei prevede că, în perioada 16 februarie - 6 martie, are loc completarea de către părinţi, online sau la şcoala la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-20,00, de luni până vineri, respectiv 8,00-13,00 sâmbata.

Pe 9 martie 2015 are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

În intervalul 10 - 12 martie,are loc "admiterea sau respingerea cererilor" de înscriere în clasa pregătitoare într-o altă şcoală decât cea de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor se face prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare.

Pe 13 martie are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsa locurilor şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

Pe 13 - 14 martie,şcolile afişează lista cu copiii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neânscrişi după prima etapă.

Pe 16 martie 2015 începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, prevede proiectul publicat de Ministerul Educaţiei.

Citit 2466 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.