Ce spun profesorii despre subiectele pe care le-au primit elevii la simularea evaluarii naţionale

Ce spun profesorii despre subiectele pe care le-au primit elevii la simularea evaluarii naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La limba şi literatura română, departajarea se va face la gramatică


Peste 5.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, simularea probei la matematică din cadrul evaluării naţionale. Profesorul de matematică Romeo Zamfir susţine că subiectele au fost, în opinia sa, foarte uşoare. "Subiectele sunt în nota generală care s-a menţinut în ultimul timp la examene şi la simulări. Elevii ar fi trebuit să se aştepte să primească asemenea itemi, nimic deosebit. Seamănă cu modelele care s-au lucrat la clasă, sunt accesibile, elevii n-ar fi trebuit să întâmpine dificultăţi în a le rezolva. E adevărat că la subiectul III, la geometrie sunt două subpuncte ceva mai dificile, dar aşa este şi normal, ca să se poată face o departajare", spune profesorul de la CNVA.

"Simulările sunt de bun augur"

Deşi unii elevi s-au plâns că nu se aşteptau să primească la limba şi literatura română doina populară, profesorii susţin că acest lucru era previzibil.

Profesoara Gabriela Ciubotaru de la Şcoala Nr. 28 susţine că, de regulă, la simulări s-a dat genul liric, pentru că este cel care se învaţă în această perioadă. Cum pastelul s-a tot dat în anii anteriori, era normal ca acum să primească un subiect cu poezia populară.

"Elevii mei se aşteptau la aşa subiect. Noi am lucrat pe această temă şi elevii au fost foarte mulţumiţi de ceea ce au primit la probă. Subiectele au fost echilibrate, accesibile, fără ambiguităţi. Departajarea se va face la gramatică. Aici trebuia mai multă atenţie. De exemplu, au avut un substantiv comun - seara - care prin schimbarea valorii morfologice a devenit adverb, au avut cuvântul "fiecare" pe care unii l-au luat adjectiv pronominal, dar el era pronume nehotărât, dar şi să construiască o subiectivă care să aibă ca regent un adverb predicativ. Toaate acesta nu sunt lucruri grele, pe care să nu le fi făcut, dar necesitau mai multă atenţie", spune Gabriela Ciubotaru.

Aceasta susţine că, împreună cu ceilalţi colegi de catedră, au corectat deja o parte dintre lucrările elevilor şi că sunt rezultate mulţumitoare. "Noi am mai avut o simulare în noiembrie, anul trecut, organizată doar de şcoala noastră. Atunci elevii au depistat că au tot felul de goluri şi s-au pus pe învăţat. Rezultatele i-au motivat, iar acum se vede că au tratat materia cu mai multă seriozitate. Consider, deci, că aceste simulări sunt de bun augur", mai spune profesoara de la Şcoala Nr. 28.

Rezultatele se vor afişa pe 6 martie. Spre deosebire de alţi ani, acum profesorii au voie să treacă în catalog notele obţinute de elevi la simulare doar la solicitarea acestora din urmă.


CITEŞTE ŞI: O ELEVĂ a fost luată cu SALVAREA de la SIMULAREA evaluarii naţionale la matematică

Citit 2355 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.