GRĂDINIŢĂ rămasă FĂRĂ CĂLDURĂ de două săptămâni. Părinţii copiilor vor să PICHETEZE Primăria

GRĂDINIŢĂ rămasă FĂRĂ CĂLDURĂ de două săptămâni. Părinţii copiilor vor să PICHETEZE Primăria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi părinţi ne-au sunat disperaţi la redacţie să se plângă de faptul că, de două săptămâni, pentru că s-a defectat centrala unui corp de clădire de la Grădiniţa nr. 39, copiii lor stau în frig.

"Degeaba au adus radiatoare. Sunt cinci la patru clase şi nu fac faţă. Ce fac atunci când se duc la toaletă şi trebuie să se dezbrace în frig? Cei mai mulţi părinţi îşi ţin copiii acasă, ca să nu se îmbolnăvească", ne spune Florin Oancă, tatăl unui copil. Cam acelaşi lucru ni l-a declarat, ceva mai târziu, Liliana Şuşnescu: "L-am dus săptămâna trecută la grădiniţă, îmbrăcat foarte gros, cu două pulovere şi vestuţă, şi tot a răcit".

Georgeta Marcu, mama altui copil, ne-a declarat că săptămâna aceasta l-a ţinut acasă, pentru că tatăl său a fost în concediu şi a stat cu copilul. Se întreabă însă ce va face în perioada următoare, pentru că nu va avea cu cine să-l lase.

Toţi părinţii care ne-au sunat ne-au spus cam acelaşi lucru: conducerea grădiniţei i-a anunţat că s-au făcut demersuri la Primărie, dar nu s-a luat nicio măsură. Prin urmare, părinţii s-au hotărât să vină în grup, astăzi, la Primărie, nemulţumiţi că de atâta timp nu se rezolvă problema.

Din 100 de copii, doar şase veniseră ieri la grădiniţă

La faţa locului, am găsit corpul de clădire cu pricina gol. Dintre cei 100 de copii care vin zilnic acolo, la program prelungit, ieri erau doar şase. Una dintre angajatele instituţiei ne-a spus că cei şase copii au fost trimişi şi ei în corpul nou, pentru că radiatoarele nu fac faţă să încălzească tot spaţiul şi nici nu le pot ţine tot timpul în priză, deoarece instalaţia electrică este veche de 50 de ani şi nu face faţă.

Centrala care s-a defectat şi nu mai poate fi reparată a fost montată în urmă cu opt ani. Cel mai probabil s-a defectat din cauză că era prea mică pentru spaţiul pe care îl avea de deservit, aproape 300 de metri pătraţi numai în cele patru clase, fără a mai pune la socoteală coridoarele şi grupurile sanitare.

"Vom da o hotărâre de consiliu local"

Am întrebat şi la Primărie, unde am constatat că problema era cunoscută. "Ştim situaţia. Încercăm să o remediem, dar trebuie urmaţi nişte paşi. În şedinţa Consiliului Local de mâine (astăzi - n. r.), domnul primar va propune o hotărâre pentru a se lua bani din fondul de rezervă, întrucât este vorba de copii şi este o situaţie de urgenţă. Vom demara achiziţionarea şi montarea centralei. Probabil va fi vorba de 5-7 zile până lucrurile vor intra în normal", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Ema Turcu.


 

Citit 2549 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Februarie 2015 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.