TINERII ŞI ORAŞUL/ De la febra OLIMPIADELOR la spectacole caritabile - iniţiative ale Consiliului Elevilor de la CNVA

TINERII ŞI ORAŞUL/ De la febra OLIMPIADELOR la spectacole caritabile - iniţiative ale Consiliului Elevilor de la CNVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” au intrat deja în „febra” olimpiadelor, mulţi dintre ei alegându-şi cel puţin o materie la care doresc să exceleze la nivel nu numai judeţean, ci şi național şi internaţional, de cele mai multe ori reuşind să-şi îndeplinească visurile.

Având în vedere faptul că, anul trecut, rezultatele de la Olimpiada Naţională de Chimie au fost excepţionale, anul acesta, faza naţională la această materie va avea loc la colegiul nostru. Cum ştim că timpul trece repede, elevii, alături de profesori, au început pregătirile pentru organizarea olimpiadei, întrucât dorim ca elevii de elită din România să-şi amintească de spiritul de echipă de la CNVA. Consiliul Şcolar al Elevilor se implică în organizarea acestui eveniment, pregătind totodată şi activităţi care au devenit o tradiţie în colegiul nostru în perioada Săptămânii Altfel: „Run! Pense! Gewinn!”, „Broadcast Yourself”, precum şi alte surprize.

Spectacol caritabil de succes

Mereu suntem pregătiţi să le dăm o mână de ajutor celor care au nevoie, iar spectacolul caritabil organizat în amfiteatru, pentru a strânge fonduri pentru Miruna Toma, elevă a Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", care are nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloana vertebrală. Spectacolul a fost un succes, iar mobilizarea din partea elevilor colegiului este de felicitat. Momentele de teatru ale "Trupei din Centru" şi Clubului "Arabella" au alternat cu cele de dans ale trupei "IllQueens" şi de muzică, în interpretarea membrilor Centrului Cultural.

Evenimentul a fost organizat impecabil de Raluca Penu, clasa a X-a G. "Organizarea acestui spectacol a reprezentat o provocare pentru mine, pentru că a fost prima experienţă de acest gen. Iniţiativa proiectului mi-a aparţinut, dar fără susţinerea şi ajutorul profesorului de teatru de la CCDJ, Toma Florin, al colegilor, care au jucat un rol esenţial în promovarea evenimentului, şi al profesorilor de la liceu, rezultatul final nu ar fi fost acelaşi. Au fost mai multe lucruri de făcut decât mi-am imaginat, emoţii foarte mari, dar satisfacţia pe care am simţit-o la final, ştiind că acum Miruna este puţin mai aproape de visul ei, a fost peste măsură", ne-a mărturisit Raluca Penu.


 

Citit 1550 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.