Performanţă la dublu: Ioana, calificată la două OLIMPIADE NAŢIONALE

Performanţă la dublu: Ioana, calificată la două OLIMPIADE NAŢIONALE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ioana Ruxandra Cotos, elevă în clasa a XI-a la CNVA, s-a calificat anul acesta la două competiţii naţionale - "Lectura ca abilitate de viaţă" şi Olimpiada de limba, comunicare şi literatura română, ea clasându-se pe primele locuri la faza judeţeană. Cum cele două concursuri se vor desfăşura în perioade diferite, Ioana ne va reprezenta cu cinste judeţul la ambele.

Tânăra ne mărturiseşte că în spatele reuşitei sale se ascunde o muncă enormă. "Pentru mine, literatura este o pasiune din copilărie. Am muncit pentru că îmi place să citesc şi să scriu, tot timpul sunt înconjurată de câteva cărţi pe care le citesc. Nu am muncit pentru premii sau calificări. Pentru mine, literatura e un mod de existenţă. Mi-e greu să stau fără să scriu şi să citesc literatură", spune Ioana.

Olimpica îşi aminteşte că de mică era atrasă de poezie şi că şi-a dorit foarte mult să înveţe să citească şi să scrie: "Mama îmi povesteşte că aveam trei ani şi câteva luni când m-am dus la ea să o rog să mă înveţe literele. Spune că am stat o după-amiază întreagă şi am învăţat toate literele. A doua zi, le scriam fără să le încurc".

Nu este pentru prima dată când Ioana s-a calificat la concursuri naţionale. Ea s-a întors cu menţiuni de la naţionalele de limba română şi în clasele a V-a şi a VI-a, iar la fazele judeţene a fost mereu pe podium. Îşi doreşte ca anul acesta să ajungă la faza internaţională a olimpiadei de limba română.

Consideră că performanţele sale sunt şi rodul celor trei profesoare care au contribuit de-a lungul timpului la formarea sa - Anca Damian, Onorica Tofan şi Mariana Anton.


CITEŞTE ŞI: TINERII ŞI ORAŞUL/ Misterele Rarăului - Excursie ca premiu la olimpiadă

Citit 3677 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2015 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.