TINERII ŞI ORAŞUL/ Studenţi de succes - Mihaela, spre avocatură cu 10 pe linie

TINERII ŞI ORAŞUL/ Studenţi de succes - Mihaela, spre avocatură cu 10 pe linie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Are aproape 23 de ani, un şir de experienţe frumoase în spate, iar anul trei de facultate l-a încheiat cu media 10. Peste câteva luni îşi va susţine licenţa şi spune că nu regretă nicio secundă că a ales să facă Dreptul în Galaţi. Mihaela Ropotan este ambiţioasă şi responsabilă şi a început acum patru ani să studieze tainele legislaţiei la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din Galaţi.

Facultatea care ţi se potriveşte este cea care te dezvoltă

Trecerea, de la romanele de aventuri, la bibliografia obligatorie a unui viitor avocat a făcut-o pe Mihaela să fie corectă, consecventă şi realistă. ”Cred că facultatea m-a ales pe mine şi m-a schimbat foarte mult. Practic mi-a format caracterul. Lucrul cel mai important pe care l-am învăţat este că, uneori, trebuie să fii dur, fără a-ţi pierde umanitatea. Nu trebuie să renunţi la principiile tale, dar nici să uiţi că, oricât de vinovat ar fi un om, are dreptul la apărare şi, cu siguranţă, ar putea avea şi circumstanţe atenuante”, spune Mihaela.

Este pregătită să muncească pentru a ajunge sus: ”Consider că studenţii de la Drept au o mare responsabilitate faţă de societate. Este important să realizezi că oamenii îşi lasă soarta în mâinile tale, iar tu trebuie să fii pregătit. Tocmai de aceea, nu există practică fără teorie şi invers. Eu am înţeles asta în anul II. Atunci am fost angajată part-time la biroul Resurse Umane din cadrul ICEPRONAV.”

Bursa “Prof. dr. Viorel Daghie”– un indiciu al performanţei

A reuşit să obţină, pe lângă bursa de merit, o bursă de 600 lei, ce se acordă studenţilor din anii II-III, specializarea Drept, înscrişi la buget. A concurat cu peste o sută de studenţi în an şi a reuşit. Acum face practică la Tribunal şi la cabinetul unui avocat. Deja ştie ce vrea să facă după ce va obţine diploma de licenţă. ”Voi fi avocat şi voi intra în Barou. În anul I de facultate aş fi optat pentru judecător, însă practica m-a ajutat să înţeleg ce vreau cu adevărat. Între mine şi meseria de avocat a fost dragoste la prima vedere şi s-a întâmplat în timp ce ascultam o pledoarie în sala de judecată.”


CITEŞTE ŞI: Studenţii de la Inginerie, angajaţi de pe băncile facultăţii

Citit 3377 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.