Ştefan Nedelcu, CAMPION la ştiinţe exacte

Ştefan Nedelcu, CAMPION la ştiinţe exacte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştefan Nedelcu este elev în clasa a X-a şi s-a calificat anul acesta la nu mai puţin de trei olimpiade naţionale - matematică, informatică şi chimie, dar se va prezenta doar la ultimele două. Cum la fizică s-a clasat pe locul al III-lea, mai avea puţin şi ar fi fost admis şi în al patrulea lot naţional.

Este un obişnuit al concursurilor naţionale. Anul trecut, s-a calificat la chimie şi informatică. În clasele mai mici a fost la naţionala de fizică, de unde s-a întors cu medalie de bronz.

Anual se numără printre câştigătorii taberelor puse în joc de Concursul "Cangurul", participând la secţiunile de matematică, limba română şi limba franceză.

"Sunt ambiţios. De mic m-am obişnuit să tot câştig premii la diferite concursuri. Nu fac eforturi extreme, lucrurile vin firesc. Am şi suficient timp liber să ies cu prietenii, să ascult muzică, să joc baschet sau să vizionez seriale TV. Anul acesta, am reuşit atâtea calificări, pentru că am făcut tot ce am putut mai bine. Sper să vin cu premii şi de la naţională", ne spune Ştefan.

Ca mai toţi adolescenţii superdotaţi, şi el îşi doreşte să studieze undeva în străinătate. Nu s-a hotărât încă ce va face, dar cu siguranţă nu va părăsi tărâmul ştiinţelor exacte, acolo unde face performanţă la modul firesc.


 

Citit 3766 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.