Jumătate dintre olimpicii gălăţeni sunt de la CNVA. Iată TOPUL performanţelor la concursuri

Jumătate dintre olimpicii gălăţeni sunt de la CNVA. Iată TOPUL performanţelor la concursuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Dintre cei 137 de elevi calificaţi la fazele naţionale ale concursurilor la disciplinele de cultură generală, 69 sunt de la CNVA


Pentru elevii calificaţi la olimpiadele naţionale săptămâna "Şcoala altfel" înseamnă emoţiile concursurilor unde se confruntă cu cei mai bunii elevi din toată ţara. Sunt 152 de elevi gălăţeni ajunşi la fazele naţionale, dintre care 134 sunt la disciplinele de cultură generală şi 18 la disciplinele tehnice.

CNVA în top şi la real şi la uman

Jumătate dintre olimpicii de la disciplinele de cultură generală sunt de la CNVA, elevii de aici reuşind să obţină cele mai multe locuri în loturile pentru naţională. Dintre cei 134 de olimpici, 69 aparţin acestei instituţii de elită, ei fiind în top şi la disciplinele de profil real, dar şi la cele de profil umanist. Sunt loturi la unele discipline care sunt alcătuite în totalitate sau aproape în totalitate din elevii de la CNVA: la informatică toţi cei 15 elevi sunt de la această instituţie, şi la gimnaziu şi la liceu, la fizică au cucerit 11 locuri din 12, la matematică nouă din 12, patri din cinci la biologie,  iar la chimie opt din 13. Tot elevii de la CNVA sunt cei care au dat lovitura şi la limbile străine: sunt cinci elevi de aici dintre cei şase care alcătuiesc lotul şi trei la franceză din şapte.

Bătălia pentru locurile al doilea şi al treilea

Dacă CNVA-ul conduce detaşat în fiecare an în topul olimpicilor, bătălia cea mai mare să dă pentru locurile al doilea şi al treilea. Anul acesta pe locul secund s-a clasat Colegiul Naţional "C. Negri" cu 15 calificări la naţională. Şi ei au discipline la care, în mod tradiţional, monopolizează locurile din lotul naţional: geografie - trei din şapte locuri, socio-umane - trei din nouă locuri.

Pe locul al treilea, cu 11 calificări la naţională s-a clasat Colegiul "Spiru Haret" din Tecuci, care anual acoperă cea mai mare parte a locurilor de la disciplinele socio-umane - patru din cele 9 locuri disponibile pentru Galaţi anul acesta.

Locul al patrulea revine Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" cu opt elevi calificaţi în loturile naţionale, în timp ce pe locul al cincilea, la egalitate, s-au clasat Colegiul  Economic "Virgil Madgearu" şi Colegiul "Elena Doamna", cu câte şase olimpici naţionali.

Alte instituţii care se pot lăuda că au olimpici de nivel naţional sunt: Colegiul de Agricultură şi Economie Tecuci, Colegiul "Paul Dimo", Colegiul "D. Moţoc", Liceul "Emil Racoviţă", Colegiul "Cuza",  Colegiul "C. Hogaş" din Tecuci, Colegiul "Radu Negru", Liceul Tehnologic CFR şi Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci. 

Şcoala Nr. 29, în topul gimnaziilor

Dintre gimnazii, Şcoala Nr. 29 a reuşit să ocupe şi anul acesta cele mai multe locuri din loturile pentru olimpiadele naţionale, cu patru calificări. Avem aici şi o situaţie inedită: trei dintre cele patru calificări sunt obţinute de una şi aceeaşi elevă - Daria Hărăbor, care a înscris şi la română, şi la lingvistică şi la matematică.

Cu câte trei olimpici naţionali s-au clasat pe locul al doilea, la egalitate, Şcoala nr. 28 şi Şcoala Nr. 43.  Pe locul al treilea, tot la egalitate sunt Şcoala Nr. 22 şi Şcoala din Independenţa. Mai au olimpici şi Şcoala Nr. 42, Şcoala Nr. 19, Şcoala Nr. 10, Şcoala Nr. 4 din Iveşti  şi Şcoala Nr. 2 din Tg. Bujor.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm pe toţi şi să le urăm să se întoarcă acasă cu premii şi menţiuni.


CITEŞTE ŞI: Dragoş Homner, între sport şi performanţă şcolară

Citit 3473 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.