Gălăţean în lotul lărgit la internaţionala de fizică
Foto: Dan Ştefan Eniceicu

Gălăţean în lotul lărgit la internaţionala de fizică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* 13 medalii şi menţiuni la olimpiada de fizică pentru elevi gălăţeni


11 elevi din lotul care a reprezentat Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de fizică şi doi foşti elevi de la CNVA, care s-au mutat la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut premii şi menţiuni la acest concurs şcolar.

Mai mult decât atât, Dan Ştefan Eniceicu, fost elev la CNVA Galaţi, până în clasa a VIII-a, când a plecat la Bucureşti la Liceul Internaţional de Informatică, s-a calificat pe locul al II-lea în lotul lărgit pentru internaţionala de fizică, la faza naţională având cel mai mare punctaj la clasa a XI-a, obţinând premiul I şi medalie de aur din partea Societăţii Române de Fizică (SFR). Având în vedere că, în 2014, Eniceicu a obţinut două medalii la concursuri internaţionale, una de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică şi una de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, este de aşteptat ca şi anul acesta să repete asemenea performanţe.

Un alt fost elev de la CNVA, Cosmin Andrei, care este, de asemenea, bursier al Liceului Internaţional de Informatică, a obţinut o menţiune MEC şi o medalie de argint a SFR.

Călin Profir, cel mai bun rezultat pentru Galaţi

Cel mai bun rezultat obţinut de elevii din lotul care a reprezentat Galaţiul la naţionala de fizică este, fără îndoială, cel al lui Călin Profir de la CNVA - câştigătorul premiului al II-lea şi al unei medalii de aur. Tot medalie de aur şi o menţiune MEC a primit şi Diana Stăncic de la CNVA. Alexandru Dumitriu de la Şcoala Nr. 29, a câştigat o menţiune şi medalie de argint, iar Alexandru Hău şi Adrian Slătineanu, ambii de la CNVA, câte o medalie de argint a SFR.  Medalii de bronz au primit Mihai Tătaru, Robert Atanasiu, Ioana Buţu şi Teodor Covalea, tot de la CNVA. Alţi doi colegi de-ai lor, Cristian Ilie şi Anca Preda au primit câte o menţiune de onoare.


CITEŞTE ŞI: Jumătate dintre olimpicii gălăţeni sunt de la CNVA. Iată TOPUL performanţelor la concursuri

Citit 2366 ori Ultima modificare Vineri, 17 Aprilie 2015 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.