AIESEC Galaţi împlineşte 19 ani de activitate

AIESEC Galaţi împlineşte 19 ani de activitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acum 19 ani, câţiva studenţi gălăţeni au hotărât să se alăture unei idei care strângea în jurul ei, din 1948, tineri din toată lumea şi să formeze un ONG care să le dea atât lor, cât şi colegilor lor oportunitatea de a se dezvolta pe plan personal şi de a învăţa lucruri pe care facultatea nu avea cum să le ofere. Astăzi, AIESEC Galaţi este un nume cunoscut pe plan local, care are în componenţă 70 de membri activi şi care colaborează cu succes cu cele două universităţi din oraş, dar şi cu instituţiile de învăţământ preuniversitar.

"Membrii AIESEC au acces la un mediu internaţional şi dinamic de învăţare, datorită faptului că organizaţia derulează diferite proiecte pentru tinerii gălățeni, fie ei elevi de liceu sau studenţi. Membrii noştri participă la conferinţe locale, regionale sau naţionale, au ocazia să se implice în organizarea şi coordonarea proiectelor şi interacţionează anual cu zeci de tineri din alte ţări ce participă la proiectele derulate de ONG-ul nostru", se arată într-un comunicat emis de conducerea organizaţiei.

"Pentru mine, AIESEC nu a fost doar o rampă de lansare către mediul de afaceri din Galaţi, ci şi un mediu în care am putut dobândi atât cunoştinţe teoretice, cât şi practice şi mi-am putut dezvolta abilităţile de conducere şi de lucru în echipă. AIESEC a fost şcoala de care aveam nevoie pentru a mă dezvolta atât personal, cât şi profesional", ne-a spus Daniel Carciug, actual vicepreşedinte al organizaţiei.

Pentru cei mai mulţi care trec prin AIESEC, perioada petrecută în organizaţie este amintită drept cea mai frumoasă din studenţie, motiv pentru care îi încurajează şi pe alţii să încerce voluntariatul. "Acest ONG m-a pus în situaţii la care nu m-aş fi aşteptat niciodată, m-a ajutat să devin mai puternică din punct de vedere mental, să îndrăznesc să mă schimb pe mine şi să îi ajut pe alţii să se dezvolte. M-am redescoperit în fiecare clipă trăită alături de membrii AIESEC şi am dobândit foarte multe cunoştinţe care mă vor ajuta într-o carieră viitoare. În AIESEC pot spune că am mai mult decât simpli prieteni, am o adevărată familie. La mulţi ani, AIESEC Galaţi!", a spus  Mihaela Necula, şi ea vicepreşedinte al ONG-ului.

Pe lângă cei 70 de membri activi, cel mai important grup studenţesc de voluntariat din Galaţi este susţinut şi de 180 de alumni, foşti membri care şi-au lăsat amprenta asupra trecutului organizaţiei.

Citit 3508 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2015 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.