Premii pentru olimpicii de la Seminarul "Sf. Andrei"

Premii pentru olimpicii de la Seminarul "Sf. Andrei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Constantin Patriche, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic "Sf. Andrei", povesteşte cu umor cum a reuşit să câştige premiul I la arta icoanei, în condiţiile în care lucrau şase concurenţi la o masă, care se clătina la fiecare mişcare. "Icoana presupune desen cu precizie. A fost un maraton contratimp. Am lucrat două zile, câte şase şi opt ore. Cred că a contat şi faptul că am reuşit s-o termin, spre deosebire de ceilalţi concurenţi, care n-au reuşit acest lucru într-un timp atât de scurt", mai povesteşte elevul profesoarei Cristina Totolici.

Colegul său de la clasa a XII-a,Vasile Ginghină a câştigat premiul al II-lea. "Deşi e venit doar de doi ani la Seminar, în scurt timp a reuşit să devină cel mai bun din clasă", spune profesoara sa, Liliana Negoescu.

Mezinul lotului de olimpici, deşi este doar în clasa a IX-a, Vlad Blându, a reuşit să reediteze performanţa de anul trecut şi a adus Galaţiului un premiu al doilea la teologie - Vechiul Testament. "Vlad respiră teologie, nu doar învaţă. A venit cu o zestre solidă şi din familie, şi de la el din sat, din Valea Mărului. E o plăcere să lucrezi cu el. Anul viitor, cred că va merge spre premiul I", crede profesorul său, Gheorghe Butuc.


 

Citit 2103 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.