TINERII ŞI ORAŞUL/ Olimpică din Galaţi admisă la University College London

TINERII ŞI ORAŞUL/ Olimpică din Galaţi admisă la University College London
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ana-Maria Dumitraşcu are 19 ani, este elevă în clasa a XII-a la CNVA. Este pasionată de limba şi literatura română, dar şi de literatura universală. Are şapte premii la concursuri naţionale, dar cea mai importanta reuşită o reprezintă cele două premii consecutive la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română.

Ambiţioasă şi perseverentă, munceşte foarte mult pentru ceea ce îşi doreşte. Sunt rari tinerii care sunt atraşi de lumea cuvintelor, dar Ana-Maria şi-a ales de mică acest drum: "Ştiu că de la grădiniţă simţeam o nevoie acută să învăţ să citesc. În clasa a ll-a, ne-am făcut fişele la biblioteca şcolii şi îmi închipuiam cum împrumutam toate cărţile".

Cum aşa strălucire nu poate ieşi la iveală decât prin sprijinul profesorilor, ne spune că s-a format o relaţie de mentor - discipol între ea şi profesoara de limba română: "E greu de exprimat în cuvinte cum pasiunea altuia ajunge să te molipsească. O astfel de relaţie nu trebuie descrisă, ci avută”.

Ana ştie să îmbine şi distracţia cu şcoala: "Mă distrez şi eu cât pot. Nu sunt prezentă la toate petrcerile, nu simt o nevoie acută să pierd chiar toate weekendurile. Una dintre micile mele pasiuni este dansul. Nu sunt vreo rebelă, niciodată nu am fost, dar îmi place să stau în compania altora, să râd şi să mă simt bine".

Pentru că e la un pas de terminare al liceului, Ana a ştiut ce vrea şi a optat pentru o facultate de prestigiu din Marea Britanie, unde se va axa pe limbi străine: "University College London este facultatea la care am fost admisă. Am ales limbi străine, pentru că îmbină atât literatura, cât şi istoria. Sunt curioasă ce nivel pot să ating, dacă aş fi capabilă de aceleaşi lucruri şi în alte limbi. Cred că facultăţile din afară îţi oferă o deschidere mult mai mare, nu neapărat să ai o meserie convenţională. Nu sunt împotriva facultăţilor din România. Cine vrea cu adevărat, poate! Doar că simt că mi-aş oferi cea mai bună şansă plecând".


CITEŞTE ŞI: PERFORMANŢĂ ISTORICĂ: Cei şapte aşi ai OLIMPICILOR gălăţeni (FOTO)

Citit 4225 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.