Peste 20.000 de studenţi au abandonat cursurile. IATĂ CÂND
Foto: Foto Monica Zanet

Peste 20.000 de studenţi au abandonat cursurile. IATĂ CÂND
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a adoptat Programul Naţional "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate", un program de intervenţie la nivelul învăţământului liceal şi al învăţământului superior, care va ameliora calitatea educaţiei prin creşterea gradului de trecere de la nivelul liceal către nivelul universitar şi îmbunătăţirea gradului de menţinere a studenţilor în învăţământul universitar.

Se urmăreşte reducerea ratei de abandon şcolar în licee, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la bacalaureat, precum şi o creştere a ratei de înscriere în învăţământul superior. Astfel, se preconizează o reducere a abandonului şcolar în anii terminali ai liceului la 3,5 la sută, o creştere a ratei de participare şi promovabilitate la examenul de bacalaureat la 59 la sută în liceele cu performanţe slabe, precum şi o reducere semnificativă a abandonului şcolar în primul an de facultate.

Aceste obiective vor fi atinse prin finanţarea de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a unor proiecte acordate liceelor şi universităţilor prin calificarea şi participarea la competiţii de acordare de granturi. Programul Naţional „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” se va desfăşura pe o perioadă de şapte ani, începând cu luna septembrie 2015.

În România, în 2013, 17,3 la sută dintre tineriii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au părăsit sistemul de învăţământ. Programul îşi propune să scadă acest procent la 11,3 la sută, până în 2020.

În anul academic 2013-2014, 20.000 de studenţi au abandonat studiile universitare. Studenţii consideraţi în situaţie de risc de abandon fac parte, de regulă, din următoarele categorii: studenţi care au intrat la universitate cu note mici la examenul de bacalaureat, studenţi care provin din mediul rural sau din grupuri socio-economice dezavantajate şi studenţi de etnie romă.


STUDENŢI, NU UITAŢI! S-a dat STARTUL la înscrieri pentru OLIMPIADA LSG Olymp-X

Citit 1366 ori Ultima modificare Joi, 14 Mai 2015 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.