TINERII ŞI ORAŞUL/ Gânduri de absolvenţi CNVA - Liceu pe care-l porţi peste ani în ADN

TINERII ŞI ORAŞUL/ Gânduri de absolvenţi CNVA - Liceu pe care-l porţi peste ani în ADN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

A început numărătoarea inversă până la momentul în care vor ieşi pe poarta liceului şi vor porni în viaţă cu aripile desfăcute la maturitate deplină. Sentimente amestecate, nostalgii anticipate, bucurie şi tristeţe izvorâte parcă din aceeaşi tulpină. Iată ce gândesc cei care se vor numi peste ani generaţia 2015 a CNVA.


“Pe un drum al cunoaşterii pe care ieri l-au parcurs şi părinţii noştri, am pornit şi eu acum patru ani, alături de oameni frumoşi. Am avut în faţa mea modele demne de urmat care m-au ajutat să-mi definesc personalitatea şi să mă formez ca om. Am cunoscut 29 de colegi minunaţi care de-a lungul timpului mi-au devenit prieteni şi am format o adevărată familie". (Viorica Cǎlin)

"Hohote de râs, fluturi în stomac, lacrimi fierbinţi curgând cu repeziciune, săruturi pe fugă, teama lebedei din catalog, prietenii pe viaţă, lecţii dureroase… Patru ani, mii de emoţii, de sentimente, aceleaşi chipuri calde care-mi vor rămâne în minte şi în suflet. Timpule învaţă-mă: ce e ăla dor şi de ce doare atât de tare?" (Flavia Cojocaru)

"Gândindu-ne la cei patru ani de liceu care se încheie în urma noastră, fiecare ar putea rememora momente de bucurie, entuziasm, emoţii, frică, poate regret, dar, în final, toţi avem acelaşi sentiment de împlinire, privind înapoi în clasa a IX-a şi comparându-ne cu cei care suntem azi. XII E? Noi am fost mai mult decât o clasă. Am fost o familie! Iar când ne vom reîntâlni peste 10, 20 sau poate mai mulţi ani, vom fi aceeaşi familie şi vom retrăi cu aceeaşi emoţie clipele petrecute împreună." (Andreea Agache)

"Intram în clasa a IX-a puţin peste 30 de oameni, copii curioşi şi poate chiar timizi, ce se privesc tăcuţi unii pe alţii. Te gândeşti că ai tot timpul din lume pentru împrieteni cu ei. Şi chiar ai crede asta. Dar realizezi mult prea târziu cât de repede trec cei patru ani de liceu. Am avut incredibilul noroc să fac parte din colectivul clasei XII E, să învăţ alături de ei, să concurez cu ei şi să mă maturizez cu ei. Intrăm în liceu copii curioşi, timizi şi îl părăsim oameni în toată firea, oameni inteligenţi şi hotărâţi, ce privesc cu tărie spre viitor. Sunt mândră de noi, oamenii ce părăsesc acest liceu." (Noela Barbu)

"Liceul face trecerea de la copilărie la maturitate, e locul în care te confrunţi cu primele probleme ale vieţii tale, dar şi locul în care legi prietenii pe viaţă. Anii de liceu sunt cea mai frumoasă şi zbuciumată perioadă a vieţii, de care ne vom aminti, întotdeauna, cu drag, cu un strop de bucurie, nostalgie şi dorinţa de a întoarce timpul înapoi".  (Camelia Berbeci)

"Cred că abia acum am înţeles ce înseamnă să îţi fie dor. În clasa a IX-a, mă grăbeam să cresc şi am crescut printre colegi ambiţioşi, frumoşi, talentaţi, zâmbitori, a doua familie a mea, familia Eminentă. Liceul a fost 90 la sută altceva şi 10 la sută teme grele la mate şi stresul orelor de chimie. Aş mai vrea măcar un an de liceu în care aş savura pe deplin acel 10 la sută, când ştiu că nu mă voi mai întâlni cu el. Sunt recunoscătoare profesorilor şi, mai ales doamnei diriginte, care nu doar ne-a dezvoltat setea de cunoaştere, ci ne-a şi pregătit pentru a înfrunta provocările vieţii".  (Mǎdǎlina Bucur-Baciu)

"Anii de liceu reprezintă pentru mine un tangou al căui ritm mi-a dat fiori şi în care am pus suflet în fiecare pas. Privesc spre viitor plină de speranţă şi sunt nerăbdătoare să învăţ noile mişcări de dans pe care mi le pregăteşte viaţa."  (Aida Dâlvaru)

"Asta e viaţa. Ea ne adună, ea ne risipeşte. Important este – dintre atâtea lucruri tot atât de importante - să nu uităm unii de alţii, să nu uităm cum ne-am clădit  temeliile." (Diana Gociu)

"Deşi liceul este o noţiune asociată cu învăţământul, el reprezintă pentru fiecare dintre noi mai mult decât atât. Bineînţeles, ocupaţi fiind, cu una, cu alta, nu realizăm ce a însemnat pentru noi, decât în momente de acest gen, când analizăm tot ceea ce s-a întâmplat în viaţa noastră în ultimii patru ani.  Aş putea descrie în pagini întregi aceşti ani, însă aş vrea să rezum totul la un singur cuvânt, şi anume maturizare. Fiecare dintre noi a ajuns cu câţiva paşi mai aproape de persoana care doreşte să devină!"   (Teo Gulie)

"Pentru mine anii de liceu reprezintă perioada mea de formare ca om în societate. Acest colegiu în care am studiat mi-a oferit oportunitatea de a cunoaşte adevăratele valori ale vieţii. Am avut norocul de a fi îndrumată de un profesor excelent, care s-a implicat în dezvoltarea şi definirea viitorului nostru, un model de urmat, doamna dirigintă. Cu siguranţă îmi va fi dor de anii de liceu, dar fiecare sfârşit e un nou început." (Lavinia Marinescu)

"Îmi amintesc foarte clar prima zi din clasa a IX-a. Urma să deschid uşa către “cei mai frumoşi ani” din viaţa mea. Iar acum, la finalul lor, îmi dau seama că aveam dreptate. Liceul a fost locul în care mi-am format caracterul, am legat cele mai strânse prietenii şi am avut parte de cele mai epice momente. Un singur lucru mă întreb: de ce m-am grăbit să cresc?" (Justin Petcu)

"În urma cu patru ani am simţit teama, acum optimism, atunci – neîncredere, acum – siguranţă. Ceea ce am întâlnit aici, la CNVA, au fost profesori dedicaţi, colegi minunaţi, oameni care mi-au construit neîncetat aripi să zbor. Liceul este începutul unei experienţe numite “Adolescenţă”, am construit amintiri şi am ţesut vise, am învăţat să iubim, să ne maturizăm, am înţeles că ţinta mea trebuie să fie dincolo de imposibil. CNVA mi-a şoptit: “Nu te lăsa în voia viselor mici, căci acestea nu sunt în stare să-i dea imbold”." (Cristina Pascu)

"Nu aş putea însuma în doar câteva cuvinte ce au însemnat anii de liceu pentru mine. Aici am trecut de etapa copilăriei, am conştientizat cine sunt şi ce vreau, am cunoscut oameni minunaţi pe care, cu siguranţă, îi voi păstra în viitor aproape de mine. Când şi cum au trecut atâţia ani? Nu ştiu. Dar vor rămâne, fără îndoială, în trecutul meu drept o amintire preţioasă.  (Alina Toader)

"Din momentul în care am intrat în acest liceu, un val de energii negative sau încă necunoscute de mine mi-au învăluit aura de copil entuziasmat, ca pentru prima zi de liceu. Pe parcursul acestor ani am realizat că liceul este o reprezentare a societăţii la scara mică. Astfel, am cunoscut oameni ce m-au învăţat să evoluez, dar m-au şi tras în jos. Amintiri frumoase şi încercări ce m-au ajutat să mă cunosc au făcut ca drumul meu spre succes să fie sigur."  (Ştefan Tudose)

"Ani de liceu, ani definitorii în formarea noastră personală şi profesională. Of, ce repede au trecut, câte amintiri şi prietenii; parcă mai ieri eram puştanii timizi de clasa a IX-a, care în primele săptămâni de liceu luam doi la chimie sau realizam ce paraleli suntem cu matematica. Acum, cu pixul în mână şi o amară nostalgie în suflet încep să-mi reamintesc nenumăratele aventuri petrecute împreună cu colegii, profesori şi draga doamnă dirigintă, numai pentru a realiza că totul aproape s-a terminat, fiecare dintre noi o să urmeze drumul său în viaţă, însă aceşti patru ani vor rămâne pentru totdeauna în amintirile noastre."    (Andrei Zlate)

Foto arhivă

Citit 12872 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.