TINERII ŞI ORAŞUL/ Ecouri de la olimpiada de chimie - Galaţi, gazda succesului

TINERII ŞI ORAŞUL/ Ecouri de la olimpiada de chimie - Galaţi, gazda succesului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După o aşteptare de cincisprezece ani, efortul constant depus atât de olimpici, cât şi de colectivul de profesori de chimie ai judeţului Galaţi a fost încununat de organizarea Olimpiadei Naţionale de Chimie în oraşul de la Dunăre. Evenimentul a fost trăit cu entuziasm în rândurile elevilor şi ale organizatorilor deopotrivă, în ciuda responsabilităţii sporite pe care desfăşurarea acestuia o presupune.

Graţie derulării impecabile a competiţiei, s-a evidenţiat spiritul de echipă în cadrul comitetului organizatoric, astfel că întregul efectiv al Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” s-a implicat în vederea obţinerii acestui succes. Recondiţionarea laboratorului de chimie, care dispune acum de dotări corespunzătoare, reprezintă o dovadă concretă a colaborării dintre elevi, profesori şi sponsori.

Privind experienţa prin ochii participantului aspirant la un loc fruntaş în clasament, olimpiada a însemnat un prilej de afirmare, de testare a propriilor limite, precum şi de acceptare a anumitor slăbiciuni inevitabile. Pentru noi, în calitate de reprezentante ale judeţului-gazdă, participarea a avut o semnificaţie cu adevărat deosebită, întrucât am simţit cu atât mai intensă datoria de a răsplăti, prin rezultatele noastre, munca celor dedicaţi bunei desfăşurări a olimpiadei. Eliberate de tensiunea specifică oricărui concurs de nivel naţional, ne dăm acum seama că acest episod al parcursului nostru academic a constituit în egală măsură o onoare şi o sursă de motivaţie pentru participările viitoare.

Mai mult decât atât, orice neajuns a fost compensat de premiile obţinute, care au confirmat încă o dată potenţialul îndreptat spre excelenţă al întregului lot gălăţean.

Citit 1374 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.