TINERII ŞI ORAŞUL/ Despre examenul DELF - Abilitatea de a vorbi şi de a te “comporta” franţuzeşte

TINERII ŞI ORAŞUL/ Despre examenul DELF - Abilitatea de a vorbi şi de a te “comporta” franţuzeşte
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fiind elevă în clasa a IX-a, la un profil bilingv, limbă engleză şi limbă franceză, m-am simţit capabilă să răspund provocării DELF-ului B1. DELF provine de la Diplôme d'études en langue française, ceea ce înseamnă că participanţii cunosc deja gramatica şi vocabularul foarte bine şi pot să pună în practică noţiunile acumulate.

Limba franceză nu este o limbă vorbită de mulţi tineri, dar nici de către adulţi. Dar eu am regăsit pregătirea pentru DELF antrenantă. Cu fiecare subiect, am învăţat să mă “comport” franţuzeşte, şlefuindu-mi abilităţile de comunicare. Consider partea de "Production orale" cea mai dificilă, întrucât m-a provocat să îmi exprim opinia în legătură cu un subiect de actualitate. Lucrând cu doamna profesoară Oana Botezatu de la care ştiu primele cuvinte în franceză, ritmul şi nivelul de pregătire au fost pe măsura firii mele.

Ziua examenului a fost diferită faţă de alte concursuri. Timpul primei probe a fost bine delimitat şi s-a scurs fără a-mi da seama. Emoţiile nu au avut timp să se instaleze.

Următoarea probă mi-a testat atât cunoştinţele de gramatică, dar şi de comunicare. Aceasta ar putea fi asemănătoare unui interviu pentru  facultate. Atât informaţiile cu care contribui, cât şi atitudinea contează. Astfel, DELF-ul te pregăteşte pentru viitoare interviuri, prezentări personale sau proiecte adresate tinerilor.

Citit 2367 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.