TINERII ŞI ORAŞUL/ Menţiune pentru Galaţi la naţionala de istorie

TINERII ŞI ORAŞUL/ Menţiune pentru Galaţi la naţionala de istorie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Între 6 şi 10 aprilie a avut loc la Oradea ediţia cu numărul XXXIX a Olimpiadei Naţionale de Istorie. Au participat 210 concurenţi din care cinci au reprezentat judeţul Galaţi: Palade Georgiana, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 43, prof. Anişoara Berlea, Căluian Bianca-Cristiana, clasa a IX-a, de la CNVA, prof. Sorin Langu, Popa Ioana Rebeca, clasa a X-a, de la  CNVA prof. Sorin Langu, Gherghiceanu Rareş, clasa a XI-a, de la ”Calistrat Hogaş”, Tecuci prof. Monica Precupanu, şi Panaite Andrei-Ovidiu, clasa a XII-a, de la ”Spiru Haret”, prof. Nina-Gabriela Pamfile.

După un drum epuizant de 18 ore, am ajuns în vechea cetate a Oradei, a urmat o scurtă recuperare şi apoi festivitatea de deschidere. A doua zi, concursul. Apoi descătuşarea de emoţii sprijinită de un program generos: vizitarea obiectivelor principale ale oraşului (Cetatea Oradea, Biserica cu Lună, Biserica Sf.Nicolae, Turnul Primăriei, Muzeul „Aurel Lazăr”), excursie la Peştera Meziad, una din cele reprezentative pentru Munţii Apuseni, şi o alta la staţiunea Băile Felix.

Joi, au revenit emoţiile în momentul anunţării rezultatelor. Galaţiul a obţinut, prin eleva Popa Ioana Rebeca, o menţiune la clasa a X-a, ceilalţi elevi având, de asemenea, rezultate meritorii, ei clasându-se în prima jumătate. Media finală pe judeţ a fost de 7,65, judeţul nostru figurând în prima treime a clasamentului. Întoarcerea s-a făcut tot în 18 ore, dar veselia a luat locul crispării.

Citit 1564 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.