EVALUARE NAŢIONALĂ la clasa a IV-a. "Rezultatele vor fi mai bune decât anul trecut"

EVALUARE NAŢIONALĂ la clasa a IV-a. "Rezultatele vor fi mai bune decât anul trecut"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Susţin învăţătorii de la clasele care au dat ieri testul la limba şi literatura română


Peste 5.300 de elevi de clasa a IV-a din judeţul Galaţi au susţinut ieri testul la limba şi literatura română, din cadrul evaluării naţionale. Deşi itemii pe care i-au avut de rezolvat s-au întins pe câte 11 sau 10 pagini, elevii şi învăţătorii au apreciat că subiectele au fost accesibile, mai ales că au respectat întocmai modelele care s-au dat anul trecut.

"Numărul mare de pagini ar fi putut să-i descurajeze, dar eu am rugat administratorii testelor de la clase să-i lase să se uite puţin pe foi înainte de a începe testul, pentru a vedea că, deşi sunt multe foi, cerinţele sunt uşoare", ne-a declarat directoarea Şcolii Nr. 28, Camelia Bucşă, preşedinta comisiei din instituţia respectivă.

De la învăţătoarea Claudia Ispas de la Şcoala nr. 12 am aflat că, spre deosebire de elevii de anul trecut, cei care sunt acum în clasa a IV-a au avut un avantaj: "E adevărat că şi acum, ca şi în 2014, textele literare suport au fost duble faţă de ce au în manual. Dar noi am ştiut şi am lucrat cu elevii pe texte la fel de mari şi i-am obişnuit din timpul anului şcolar. Prin urmare, pentru ei n-a mai fost la fel de dificil cum a fost anul trecut, dovadă că au terminat înainte să expire timpul alocat pentru rezolvarea cerinţelor. Cred că vor fi rezultate mai bune decât cele de anul trecut", spune învăţătoarea de la Şcoala Nr. 12.    

Citit 1665 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.