BACALAUREAT 2015: O treime din seria curentă de absolvenţi de liceu NU S-A ÎNSCRIS la examen

BACALAUREAT 2015: O treime din seria curentă de absolvenţi de liceu NU S-A ÎNSCRIS la examen
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bacalaureatul 2015 a debutat ieri cu proba competenţelor de comunicare în limba română, la care este suficient să te prezinţi ca să fii considerat promovat. Proba se va susţine până pe 10 iunie.

La bacalaureatul de anul acesta, în judeţul Galaţi,  s-au înscris 4.224 de candidaţi, dintre care 623 sunt din seriile anterioare. Rezultă că dintre absolvenţii claselor a XII-a de anul acesta vor participa la prima sesiune doar 3.601 de candidaţi. Având în vedere că la începutul anului şcolar erau înscrişi în jur de 5.300 de elevi de clasa a XII-a, numărul celor care nu se regăsesc pe listele de înscrişi depăşeşte 1.700, semn că o treime din generaţia actuală a renunţat la diploma de maturitate.

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că cea mai mare parte a celor care nu s-au înscris sunt dintre cei care nu şi-au încheiat situaţia la învăţătură sau sunt corigenţi la unele obiecte. Şefa învăţământului gălăţean susţine că cea mai mare parte a celor neînscrişi se va regăsi pe listele celei de-a doua sesiuni.

Citit 1394 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.