UN TÂNĂR GĂLĂŢEAN DE POVESTE - De la bacalaureat, la Internaţionala de Matematică

UN TÂNĂR GĂLĂŢEAN DE POVESTE - De la bacalaureat, la Internaţionala de Matematică
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Andrei Bogdan Puiu este elevul de numai 15 ani despre care ziarul nostru a scris în urmă cu câteva luni că, fiind în clasa a XII-a, a fost acceptat la două universităţi de prestigiu din Marea Britanie, Cambridge şi Imperial College London.

Aşa cum şi-a început viaţa de elev în mod spectaculos, intrând în clasa I la numai 4 ani, la fel o şi termină. Andrei nu a avut timp să aştepte liniştit rezultatele la bacalaureat. Pe 7 iulie, la ora când se afişau listele cu note, el era deja în drum spre aeroport, pentru că trebuia să plece în Thailanda, pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO).

Deşi pentru Andrei pregătirea pentru bacalaureat a trecut pe planul al doilea, fiind ocupat să-şi câştige un loc în loturile care reprezintă România la nivel internaţional, a obţinut o medie de 9,50 la examenul de maturitate.

Andrei Bogdan Puiu a mai câştigat deja anul acesta o medalie de bronz la Balcaniada de Matematică. Pe 10 şi 11 iulie, el va susţine cele două probe ale concursului de la IMO, de unde speră să se întoarcă iar cu o medalie.

Citit 2724 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.