CATEDRA: Elevii Colegiului Cuza, "profesori" în timpul verii

CATEDRA: Elevii Colegiului Cuza, "profesori" în timpul verii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Începând din luna iunie, Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” derulează proiectul Euroscola "Solidari cu cei de lângă noi", având ca partener Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi.

Convinşi de faptul că omului îi stă în putere să se schimbe, să privească altfel totul în jurul său, poate chiar să apeleze şi la vis pentru a da naştere acelei lumi ideale în care este loc pentru toţi, indiferent de religie, etnie, continentul pe care trăim, 24 de elevi ai colegiului, coordonaţi de profesoarele Maria-Isabela Miron şi Oana Diana Milea, au schimbat locul din bancă cu cel de la catedra şi au devenit "profesori" ai beneficiarilor centrului.

Pe tot parcursul verii, elevii vor desfăşura activităţi de voluntariat, care includ atât lecţii de limba română, engleză şi germană, cât şi activităţi recreativ-instructive, de orientare culturală şi acţiuni caritabile.

Entuziasmul este unul general, manifestându-se atât în rândul elevilor, dornici să fie de folos, cât şi în rândul solicitanţilor de azil, dornici de integrare. Cu entuziasmul specific vârstei, elevii Colegiului "Cuza" cred că pot scrie împreună un final fericit pentru tristele poveşti care i-au determinat pe solicitanţii de azil să-şi părăsească ţările de origine. Le dorim succes!

Citit 3940 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.