×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/galerie/elevimerit22
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Patru gălăţeni au bursa "Meritul olimpic"
Foto: În foto, cei patru, în ordinea enumerată mai jos

Patru gălăţeni au bursa "Meritul olimpic"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Educaţiei a publicat recent lista elevilor care au câştigat distincţii la olimpiadele internaţionale. Printre cei 114 elevi din România care vor beneficia de bursa "Meritul olimpic" se numără şi patru gălăţeni, toţi premiaţi la două sau chiar trei concursuri internaţionale.

Cuantumul bursei pentru premiul I sau medalie de aur este 900 de lei lunar, pentru premiul al doilea, respectiv medalie de argint, este de 675 de lei lunar, iar pentru bronz sau premiul al III-lea, de 450 de lei.

Cele mai multe premii internaţionale au fost câştigate anul acesta de Simona Diaconu din Tecuci, fostă elevă a Colegiului "Spiru Haret", actualmente absolventă a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, viitoare studentă la Princeton. Ea are anul acesta două medalii de aur, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete şi la Olimpiada Internaţională de Matematică şi una de argint, la Balcaniada Seniorilor la Matematică.

Tot două medalii de aur are şi fostul elev al CNVA, Ştefan Eniceicu, (care învaţă în prezent la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) la Olimpiada Internaţională de Fizică şi la Olimpiada de Fizică pentru ţările asiatice.

Robert Râclea, elev de la CNVA, are o medalie de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară "Tuymaada" şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Absolvent de CNVA la numai 16 ani, Andrei Bogdan Puiu este dublu medaliat cu bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică şi la Balcaniada Seniorilor de Matematică.

Deşi mai avem un elev gălăţean calificat la o olimpiadă internaţională care ar putea aduce un premiu Galaţiului, Cosmin Andrei - şi el fost elev al CNVA, actualmente elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, el nu este deocamdată trecut pe listă, pentru că Olimpiada de Astrofizică nu s-a desfăşurat încă.

{gallery}elevimerit22{/gallery}

Citit 3596 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.