TITULARIZARE: 60 de posturi, neocupate în judeţul Galaţi

TITULARIZARE: 60 de posturi, neocupate în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dintre cele 141 de posturi şi catedre titularizabile, în urma şedinţei publice care s-a desfăşurat luni, 26 iulie, s-au ocupat doar în jur de 80 de posturi. Prin urmare, au rămas libere 60 de catedre titularizabile şi 300 netitularizabile, pentru următoarele sesiuni de repartizare a cadrelor didactice, care vor începe din 26 august.

"Candidaţii care au participat la titularizare nu au prea refuzat posturile, chiar dacă erau în mediul rural. Au rămas libere 17 posturi de învăţători, pentru că am avut 32 de candidaţi pe 49 de posturi. Avem inclusiv locuri în Galaţi, dar numai la clasele de step-by-step, unde e nevoie de un anumit certificat. De asemenea, sunt libere posturi pentru educatoare în mediul rural, dar şi la unităţi particulare, la cluburi sportive, dar şi la Liceul de Artă, la instrumente. La această instituţie sunt 13 catedre titularizabile neocupate, pentru că n-am avut candidaţi la concurs. Ele se ocupă însă, an de an, la plata cu ora de către angajaţi ai Teatrului Muzical", spune inspectoarea care se ocupă de mobilitatea personalului didactic, Tatiana Saulea.

Pe 30 şi 31 iulie, sunt aşteptate la ISJ, camera 2, la Departamentul pentru mobilitatea resurselor umane, pentru a se înscrie la următoarea sesiune de repartiţie, cadrele didactice care vor să participe cu notele obţinute anul trecut, dar şi cele care solicită detaşare în interesul învăţământului sau detaşare prin concurs, completare de normă, prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată (continuitate la suplinire). Validarea fişelor de înscriere se va face în perioada 20-21 august, între orele 9,00 şi 15.00. Profesorii trebuie să se prezinte cu cerere tip şi cu celelalte documente necesare înscrierii.

Şedinţele de repartiţie se vor desfăşura între 26 şi 31 august, după un grafic ce urmează să fie anunţat ulterior.

Citit 7688 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2015 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.