La şcoală şi la grădiniţă, FĂRĂ ANALIZE MEDICALE. Ce vor trebui să prezinte ELEVII pentru a fi acceptaţi

La şcoală şi la grădiniţă, FĂRĂ ANALIZE MEDICALE. Ce vor trebui să prezinte ELEVII pentru a fi acceptaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerele Sănătăţii şi Educaţiei pregătesc un ordin comun care se va stabili că şcolile şi grădiniţele nu trebuie să mai solicite analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate, ci doar adeverinţă de la medicul de familie, susţine secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc. Începând din anul şcolar 2015-2016, elevii vor prezenta doar o adeverinţă de la medicul de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil este clinic sănătos şi nu suferă de o boală contagioasă.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a precizat că, de fapt, nici actualele reglementări nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau al coproculturii, însă, într-un vechi obicei, care datează de mulţi ani, multe unităţi de învăţământ mai solicită, obligatoriu, prezentarea acestor analize bacteriologice.

În cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea acestor analize, întrucât suspectează o anumită boală, cu certitudine acesta va trimite copilul să facă analizele bacteorologice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate, a mai precizat Săndesc.

AFLĂ când şi de către cine vor fi VACCINAŢI COPIII în 2015

Citit 3200 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2015 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.