Campanie pentru combaterea ABANDONULUI ŞCOLAR

Campanie pentru combaterea ABANDONULUI ŞCOLAR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Vreau în clasa a noua”, program demarat în urmă cu şapte ani de „World Vision România”, s-a dovedit a fi un mare succes în rândurile copiilor din mediul rural care îşi doresc să îşi continue studiile liceale. Datorită acestui program, aproape 1.000 de elevi, pentru care greutăţile materiale sunt o piedică, au reuşit să-şi finalizeze studiile liceale, iar aproximativ 70 la sută dintre aceştia şi-au continuat şi studiile superioare.

În acest context, Mars România şi Fundaţia „World Vision România” şi-au propus să susţină elevii din ciclul gimnazial, liceal şi profesional din mediul rural, copiii cu potenţial, dar fără posibilităţi materiale. Beneficiarii programului sunt absolvenţi ai ciclului gimnazial, proveniţi din zone rurale, care au luat Evaluarea Naţională şi care sunt înscrişi sau doresc să se înscrie în liceele din oraşele apropiate.

În anul 2015, mărcile Twix, Snikers şi Mars îşi propun să se alăture acestei cauze şi să contribuie la realizarea dorinţei tinerilor din mediul rural de a-şi continua studiile liceale.

Orice persoană care cumpără un produs Twix, Snikers sau Mars, participant la campanie, poate contribui la acest demers, Mars România oferind burse în valoare de unu la sută din volumul vânzărilor acestor produse.

Scopul programului „Vreau în clasa a noua” este de a combate abandonul şcolar în mediul rural. Astfel, tinerii participanţi la campania Mars România vor primi susţinere materială în anul şcolar 2015-2016, pentru finalizarea studiilor liceale. Sprijinul material constă în burse lunare de 250 de lei.        

Citit 1400 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2015 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.