Copiii, învăţaţi să spună "NU" drogurilor şi violenţei

Copiii, învăţaţi să spună "NU" drogurilor şi violenţei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Mai multe instituţii de învăţământ din Galaţi vor găzdui în zilele următoare seminarii privind combaterea infracţionalităţii juvenile


În perioada 28 octombrie  - 2 noiembrie, va avea loc şi la Galaţi, ca de altfel în toată ţara, maratonul de activităţi preventive reunite sub denumirea de "Săptămâna prevenirii criminalităţii". Având drept ţintă specială grupurile vulnerabile, precum minorii şi vârstnicii, paleta de acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cele mai diverse structuri, atât în mediul urban, cât şi în cel rural se vor concentra pe prevenirea faptelor cu violenţă, a furturilor, a consumului de stupefiante sau a traficului de persoane. Un segment important va fi vizat de legislaţia rutieră, participanţii la trafic din cele mai aglomerate şi riscante zone ale judeţului fiind vizaţi de acţiunile poliţiştilor de la Rutieră şi a celor de la Prevenire.

Înclinaţii infracţionale diferenţiate

Elevii de şcoală generală şi de liceu care vor fi instruiţi în această săptămână cu privire la riscurile de a deveni infractori sau potenţiale victime vor beneficia oarecum diferenţiat de sfaturile oamenilor legii. Şi asta pentru că nu peste tot există aceleaşi tendinţe.

"Există anumite genuri de infracţiuni care pot fi comise în mediul urban şi rural. Colegii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, de exemplu, se axează în pricipal pe aglomerările urbane, pe linia prevenirii consumului de substanţe interzise, iar celelalte activităţi, pe linie de violenţă sau prevenirea furturilor, se duc către mediul rural. Încercăm să acoperim cu oamenii fără a afecta activitatea noastră principală, toate domeniile şi credem că vom primi solicitări şi de la alte unităţi şcolare de a desfăşura activităţi de prevenire", a explicat cms. şef Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi. Printre instituţiile de învăţământ cuprinse în activităţile preventive din această săptămână se numără Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" de la Tecuci, Colegiul Naţional "Costache Negri" Galaţi, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" Galaţi, Şcoala Generală nr. 29 Galaţi şi cele din Corod, Valea Mărului sau Cerţeşti, precum şi Campusul Studenţesc "Al. I. Cuza".

Pericole la drum lung

O altă structură care va fi angrenată în seria de prevenţii în această săptămână este Poliţia Transporturi. Spre deosebire de colegi de la Poliţia Naţională, care se laudă cu o scădere în cifre a infracţionalităţii cu autori/victime minori, cei care au în grijă transporturile feroviare şi navale sunt îngrijoraţi cu privire la numărul mare de tineri navetişti care umblă înarmaţi.

"Noi vom avea activităţi în toate zonele de competenţă ale Regionalei noastre, respectiv în staţiile CFR, în Portul Galaţi sau la Romportmet. O atenţie deosebită vom acorda prevenirii infracţiunilor cu violenţă, care aduc atingere patrimoniului, dar mai ales a celor care vizează portul de arme. Putem spune că Galaţiul a înregistrat o creştere de 50 la sută a numărului de tineri prinşi cu arme albe în trenurile care tranzitează judeţul", a completat cms. şef Petrică Hahui, şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi.

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.