PRIMII SEMINARIŞTI gălăţeni s-au REUNIT în fosta sală de clasă

PRIMII SEMINARIŞTI gălăţeni s-au REUNIT în fosta sală de clasă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La 20 de ani de la absolvirea Seminarului Teologic "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, prima generaţie de elevi a instituţiei s-a reunit joi, 1 octombrie. La eveniment au participat foşti profesori, fostul lor diriginte, părintele Eugen Drăgoi, precum şi Înalt Preasfinţitul Casian Crăciun, Episcop al Dunării de Jos, care le-a vorbit despre importanţa minţii luminate, în calitatea lor de formatori şi de îndrumători, întru Dumnezeu.

După o slujbă care a început de dimineaţă, cei prezenţi s-au reunit, alături de foştii profesori, în fosta lor sală de clasă, unde au vizionat un film documentar despre anii de liceu, cu declaraţii ale dascălilor, dar şi ale lor despre acea perioadă, şi unde li s-a strigat din nou numele la catalog. Vizibil emoţionaţi, unii dintre ei nu şi-au mai putut ţine în frâu lacrimile şi s-au exteriorizat în faţa colegilor cu care împart râsete, bucurii şi prietenii de un sfert de secol.

"O generaţie bună, nu extraordinară, dar nici la coada clasamentului, o generaţie de oameni responsabili, de lideri, fiecare dintre aceştia reuşind să ajungă unde şi-a propus. Aţi fost mereu ţinuţi minte ca un cor de excepţie şi ca nişte oameni care au ştiut întotdeauna să îi respecte pe ceilalţi", a spus despre foştii săi elevi părintele Eugen Drăgoi, cel care le-a fost şi profesor de muzică.

Dintre cei 28 de absolvenţi ai promoţiei 1990-1995, 20 îmbracă acum haina preoţească şi au ani buni de când propovăduiesc cuvântul Domnului.

Citit 3609 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 21:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.