TEODORA – JEANINA MICU, ABSOLVENTA DE LA DREPT CARE A REUŞIT PRIMA, CU MEDIA 9.55, DIN PRIMA ÎNCERCARE LA CONCURSUL PENTRU DOBÂNDIREA CALITĂȚII DE NOTAR STAGIAR

TEODORA – JEANINA MICU, ABSOLVENTA DE LA DREPT CARE A REUŞIT PRIMA, CU MEDIA 9.55, DIN PRIMA ÎNCERCARE LA CONCURSUL PENTRU DOBÂNDIREA CALITĂȚII DE NOTAR STAGIAR
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Anul academic a început la Universitatea Danubius cu o nouă poveste de succes a unei absolvente a Facultății de Drept care a reușit să își atingă visul, acela de a deveni notar. Ce a fost mai greu a trecut, examenul pentru care s-a pregătit ca și când ar fi fost ”un job”. Acum urmează doi ani de stagiatură la Institutul Notarial Român și apoi examenul de definitivat.

Teodora a fost nerăbdătoare să împărtășească această reușită cu ceilalți colegi ai săi din promoția 2015, dar în special cu studenții și absolvenții care nu îndrăznesc să încerce, lăsându-se manipulați de tot felul de îndoctrinări – clișeu - referitoare la exigența sau corectitudinea acestui examen. De aceea, Teodora, care, până nu demult era o oarecare tânără, dintr-o familie de oameni modești, este un exemplu care merită promovat pentru că a reușit să dărâme mituri destabilizatoare în legătură cu felul în care se desfășoară acest concurs.

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE: Teodora, știu că ai avut rezultate deosebite la Bacalaureat. Ai rămas totuși în Galați și ai optat pentru Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”. Ce te-a motivat în această alegere?

Teodora – Jeanina MICU: Inițial, mi-am dorit să devin inginer chimist. Am început cursurile Facultății de Chimie dar am descoperit că nu era ceea ce îmi plăcea. Am hotărât apoi să merg la Drept și așa am și făcut.

Am ales Facultatea de Drept de la Universitatea ”Danubius” pentru că, trecând de anumite bariere de percepție cu privire la învățământul superior privat, cunoscusem destui absolvenți ai acestei facultăți care au demonstrat contrariul prin ceea ce au devenit și prin ecourile pozitive ale activității lor: avocați de succes, judecători recunoscuți, procurori renumiți, comisari- șefi în diferite departamente ale Poliției, notari publici etc.

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE: De ce notar? Când ai luat hotărârea să te îndrepți către o asemenea profesie?

Teodora – Jeanina MICU: Chiar din primul an de studii, deoarece îmi plăcea foarte mult dreptul civil. Pe măsură ce parcurgeam disciplinele acestei facultăți și cunoșteam profesorii, realizam că am făcut cea mai bună alegere. Eram în locul potrivit cu oamenii potriviți care m-au făcut să învăț de drag.

În primul an de facultate m-am implicat mult. Apoi, pentru că nu aveam părinți foarte bogați, a trebuit să mă angajez pentru a-i putea ajuta. Îi iubesc și îi voi susține necondiționat.

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE: De când ai început să te pregătești serios pentru acest examen? Ai o rețetă specială care ar putea fi împrumutată și de alți tineri?

Teodora – Jeanina MICU: Pentru mine, pregătirea pentru acest examen a fost exact ca un job. Șapte luni, trezit în fiecare dimineața la ora 6:00 pregătit cafeaua și așezat la masa de studiu. Pauză de masă de 30 de minute apoi, până seara, iar la învățat. Asta zi de zi până la examen. Și așa… am intrat prima, din prima, cu media de 9.55. Din 20 de candidați am fost admiși doar 3 la Galați. Este un examen serios și vreau, pe această cale, să îi asigur pe viitorii absolvenți de Drept, prin puterea exemplului meu, un candidat, oarecare fără susținerea unor părinți din domeniu, că se ia pe merit, pe cunoștințele acumulate prin învățat.

ACUM VREA SĂ SCRIE O CARTE

Această experiență a trezit în Teodora noi pasiuni. De pildă, planul pentru viitorul apropiat este de a scrie o carte. O carte cu teste grilă pentru acest examen. ”Doresc ca cei care se vor pregăti pentru acest examen să aibă un instrument util de verificare”.

UNDEVA LA ȚARĂ, CU O FAMILIE FERICITĂ. Așa se vede proaspăta doamnă notar stagiar. Familia este pe primul plan. De aceea nu am vrut să încerc la Institutul Național al Magistraturii. Aș fi compromis, pentru mult timp, cel mai prețios lucru, familia. Astfel, viitorul proiectat în mintea mea este foarte simplu dar și foarte frumos: o viața liniștită de notar, undeva la țară, cu o familie fericită.

MORALA: Studenții de la Drept care se gândesc la profesia de notar trebuie să lupte, să creadă în ei pentru că nu există nici un impediment. Sumele colosale vehiculate pentru a avea acces la statutul de admis la acest examen sunt doar mituri. Printre candidații de anul acesta au fost și copiii unor notari recunoscuți. Din păcate, nu au reușit! Astfel, cei care se înscriu în această luptă, trebuie să știe că se reușește pe merit!”

Îți mulțumim, dragă Teodora, pentru această poveste de succes și așteptăm să implici, în activitatea ta viitoare, studenții de la Drept care să facă cunoștință cu această profesie, prin ore de practică la viitorul Birou notarial Teodora – Jeanina MICU, Galați.

Felicitări!

Șef Birou Relații publice, 

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

(P)

Citit 3157 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 15:15