MILIOANE DE EURO prin noi linii de FINANŢARE pentru MEGA PROIECTE cu un grad ridicat de inovare. Care este CONDIŢIA

MILIOANE DE EURO prin noi linii de FINANŢARE pentru MEGA PROIECTE cu un grad ridicat de inovare. Care este CONDIŢIA
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

MILIOANE DE EURO PRIN NOI LINII DE FINANȚARE PENTRU

MEGA PROIECTE CU UN GRAD RIDICAT DE INOVARE.

CONDIȚIA: CREDIBILITATE PRIN ADERAREA LA CLUSTERE

 

Amfitrionul acestui eveniment, domnul Conf. univ. dr. Andy PUȘ, Rector al Universității ”Danubius”,pornind de la premisa că s-a trecut, demult, de faza informării, a subliniat, încă de la începutul dezbaterilor, nevoia ca, prin această întrunire, să fie punctate, în mod pragmatic, aspecte concrete care pot sprijini actorii importanți ai acestei zone să acceseze proiecte de interes pentru dezvoltarea economică a regiunii de Sud- Est și relansarea industrială a orașelor din această zonă, riverane Dunării.

Primarul Municipiului Galați, Ing. Marius STAN, a deschis lucrările acestei reuniuni. Domnia sa a conturat o serie de aspecte deosebit de importante referitoare la trei mega proiecte ale instituției pe care o reprezintă subliniind necesitatea implementării unor proiecte de infrastructură pentru această zonă. Este vorba despre Proiectul de subtraversare a Dunării, Centrul Multimodal de Transport de la Galați și Aeroportul de containere.Trebuie să credem în aceste proiecte deoarece avem o obligație față de viitor! La întâlnirea de la Ulm, am făcut o cerere pentru înființare la Galați a unui Centru pentru Strategia Dunării. Suntem acolo, în Comitetul executiv, avem susținere, avem logistica care ne recomandă. Avem, în primul rând, cele două fabrici de creiere, cele două universități, avem Parcul Industrial, avem Tehnopolul, Zona Liberă, Parcul de Soft. Suntem, așadar, patru entități care, prin unirea eforturilor, a preocupărilor și expertizei, nu se poate să nu avem succes!”

Domnul Prof. Sever AVRAM, Președinte al Asociației CLDR (Comunităţile Locale Riverane Dunării),a subliniat rolul universităților în renașterea industrială a Europei, prezentând concret principalele fâșii de finanțare, mai puțin cunoscute. În discursul domniei sale, universitățile sunt considerate, în viitor, cele care fac posibilă creșterea și schimbarea social- economică.

Finalul agendei întâlnirii de la Galați a fost rezervat intervențiilor reprezenanților celorlalte patru clustere, înființate în această zonă: clusterul naval (domnul Dan Nicolae TIVILICHI, Președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați), clusterul IT (Cătălin ARAMĂ – Director al Parcului de Software Galați) , clusterul pe sănătate (Andreea MARCU – Asistent Manager- Parcul Industrial Galați) și clusterul pe energia regenerabilă.

Doamna Ing. Alina RĂILEANUdirector al Școlii de Business din cadrul Universității ”Danubius” (DIBS) a pezentat partenerii din aceste clustere și a accentuat rolul deosebit pe care îl au de jucat, deopotrivă, mediul de afaceri, mediul academic, administrația publică și societatea civilă.

La acest eveniment au participat foarte mulți reprezentanți ai instituțiilor publice și private din toată țara: domnul Dorin OTROCOL, Prefect al județului Galați; Ion MOCANU – Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Galați, Sandu Zamfirescu – Director comunicare - Asociaţia Comunităţile Locale Riverane Dunării ; domnul Ovidiu COSTEA - Primăria Galați – Consilier - Direcția Programe și Proiecte Europene ; Cătălin VASILIU – Administrația Zonei Libere Galați ; Gigel CALIGA – Consilier – Consiliul local Galați ; Cezar NĂSTASE – Director executiv – AJOFM, Galați ; Alexandru MOLDOVEANU – REPREZENTANT AL Clusterul Regional București-Ilfov MECHATREC; Nick BÂRSAN - INCEMC Timişoara - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată, Timişoara ; domnul Sorin VLAD – Viceprimar al Primăriei Corabia  etc.

Concluzia întâlnirii extraordinare de la Galați este că toți cei prezenți și interesați de accesarea fondurilor europene trebuie să treacă, rapid, la fapte, să-și unească eforturile, ideile, logistica și expertiza sub umbrela clusterului și să depună proiecte cu un nivel înalt de inovare pentru a căștiga și a pune în practică ceea ce și-au propus pentru relansarea industrială a orașelor riverane Dunării.

 

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 3480 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 10:33