CATEDRA/ Elev gălăţean, ambasador ecologist

CATEDRA/ Elev gălăţean, ambasador ecologist
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Luna aceasta, la Institutul Cervantes din Bucureşti, au fost premiaţi elevii desemnaţi câştigători în cadrul concursului "Tinerii Ambasadori în lupta împotriva schimbărilor climatice", ediţia 2015.

În concurs au fost înscrise 433 de lucrări provenind din 23 de judeţe din România şi din municipiul Bucureşti. Elevii din clasele V-VIII şi-au folosit imaginaţia pentru a crea o campanie de informare asupra efectelor produse de schimbările climatice şi a modului de combatere a acestora. Ei şi-au transmis mesajul către comunitate prin intermediul unor lucrări diverse, sub formă de machete, postere, desene, filmuleţe, pagini web, colaje etc. Din cele 433 de lucrări au fost declaraţi 20 de finalişti.

În finala concursului, Galaţiul a fost reprezentat de Armando Ionuţ Iurescu, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional “Mihail Kogălniceanu” din Galaţi, cu lucrarea "Şi noi vrem să avem un viitor verde!", care a obţinut premiul al II-lea.

Ediţia din acest an a concursului s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Ambasadorului Regatului Norvegiei, Tove Bruvik Westberg, şef-adjunct al misiunii norvegiene în România, care a şi înmânat premiile.

Lucrările finaliştilor şi ale câştigătorilor vor apărea în broşura dedicată concursului ce va fi distribuită în şcolile din România. Concursul s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Tinerii Ambasadori în lupta cu schimbările climatice", organizat de Fundaţia "Terra Mileniul III" în parteneriat cu asociaţiile "Prietenii Pământului", Clubul de Ecologie şi Turism "Floarea Reginei" Sinaia.

Citit 2573 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.