Toader Buhăescu primeşte titlul de PROFESOR EMERIT

Toader Buhăescu primeşte titlul de PROFESOR EMERIT
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi îi va acorda, vineri, 27 noiembrie, la iniţiativa Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu, titlul onorific de profesor emerit matematicianului Toader Buhăescu, prof. univ. dr. care a servit instituţia de învăţământ superior din Galaţi timp de 43 de ani.

Pasionat de matematică, Toader Buhăescu a absolvit, cu diplomă de merit, în anul 1957, Facultatea de Matematică a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. A fost repartizat ca asistent la Catedra de matematică a Institutului Politehnic din Galaţi şi a parcurs toate treptele unei strălucite cariere didactice universitare. În 1982 primeşte titlul ştiinţific de doctor în matematică, pentru teza intitulată „Funcţii quasi convexe”.

Activitatea  prof. univ. dr. Toader Buhăescu s-a concretizat prin publicarea a opt cărţi de specialitate. Este autorul a peste 55 de articole şi studii publicate în revistele de matematică, precum şi a numeroase comunicări în cadrul unor simpozioane ştiinţifice (conferinţe şi congrese internaţionale în Cehia, Franţa, Italia, Grecia, Turcia, Egipt, China).

De asemenea, a fost implicat în implementarea a şase proiecte de cercetare. A fost membru în Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi în perioada 1990 - 2004 şi membru în Consiliul profesoral al Facultăţii de Ştiinţe, iar în noiembrie 2009 a fost desemnat de către Consiliul Local al municipiului Galaţi „Cetăţean de Onoare” al oraşului.

Ceremonia va avea loc, la ora 11,00, în Sala Senatului Universităţii.

Citit 3838 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2015 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.