CATEDRA/ Elevii şi profesorii, parteneri în educaţie

CATEDRA/ Elevii şi profesorii, parteneri în educaţie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sfârşitul săptămânii trecute a debutat într-un mod inedit pentru elevii din trei unităţi de învăţământ, care s-au reunit pentru a învăţa împreună într-un stil non-formal. Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate a fost gazdă pentru colegii de la Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” şi cei de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Galaţi.

Împreună cu profesorii lor, elevii au desfăşurat o oră de curs „altfel”, sub egida „Predăm diversitate şi elevilor noştri le place”. Activitatea a fost moderată de doamnele profesoare Georgiana Ciobotaru şi Ioana Alecu. Invitată de onoare a fost jurnalista Cristina Lupu, reprezentantă a Centrului de Jurnalism Independent, Bucureşti.

Prin intermediul acestei inedite oportunităţi, participanţii au demonstrat că lucrează foarte bine în echipă, că pot renunţa cu uşurinţă la prejudecăţi şi că activităţile de acest gen reprezintă pentru toţi reale resurse de învăţare.

Pe parcursul activităţii, elevii şi profesorii au lucrat împreună ca adevăraţi parteneri în educaţie, au inversat cu uşurinţă rolurile şi au profitat de prezenţa unei jurnaliste în mijlocul lor pentru a-i adresa întrebări care să le clarifice rolul în societate şi aşteptările pe care le are aceasta de la tânăra generaţie.

Citit 3097 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2016 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.