După trei ani de întârzieri, MANUALELE ȘCOLARE vor ajunge la timp în unităţile de învăţământ

După trei ani de întârzieri, MANUALELE ȘCOLARE vor ajunge la timp în unităţile de învăţământ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După primirea comenzilor de la inspectoratele şcolare, editurile au început tipărirea manualelor pentru completarea stocurilor unităţilor de învăţământ. Astfel, potrivit unui Ordin de Ministru, editurile au termen de tipărire până pe 8 iulie, urmând ca, până pe data de 29 iulie, noile manuale să ajungă la inspectoratele şcolare, de unde, în perioada 1 - 12 august, vor fi distribuite unităţilor de învăţământ.

Instituţiile şcolare din ţară au făcut selecţia şi comanda manualelor prin intermediul unei aplicaţii speciale - Selectarea Necesarului de Manuale Şcolare (SNMS), care permite vizualizarea variantelor digitale a manualelor. Totodată, inspectoratele şcolare au acces la datele introduse în aplicaţie de unităţile şcolare din judeţ, iar Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare la datele colectate la nivel naţional.

În anul şcolar 2016-2017, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a alocat aproximativ 11.000.000 de lei pentru retipărirea manualelor şcolare destinate învăţământului obligatoriu şi completarea stocurilor. Din această sumă, Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi i-au revenit 292.484 de lei.

Reamintim că, în ultimii trei ani, manualele şcolare au ajuns cu întârziere în unităţile de învăţământ, elevii fiind obligaţi să studieze din manualele vechi, necorespunzătoare programei. Federaţia Editorilor reclama anterior că Ministerul Educaţiei nu începea la timp procedurile în baza cărora se organizează licitaţiile pentru noile manuale.

Citit 1385 ori Ultima modificare Marți, 03 Mai 2016 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.