CATEDRA/ Menţiune pentru CNCN la un festival de film

CATEDRA/ Menţiune pentru CNCN la un festival de film
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe 22 aprilie, la Constanţa, a avut loc Gala de premiere a celor mai bune filme de scurtmetraj realizate de elevi din prestigioase unităţi de învăţământ din toată ţara. Festivalul Naţional "Filmmic" înseamnă nouă ediţii în care iubitorii artei cinematografice au fost provocaţi să găsească modalităţi diferite de a spune "Nu, violenţei în şcoli", de a ilustra atitudini prin "Implică-te! Nu fi indiferent" sau pentru a ne face să conştientizam că "Suntem parte din diversitate", aceasta fiind tema impusă concurenţilor din acest an.

Galaţiul a fost reprezentat şi anul acesta în finală, de elevii Colegiului Naţional "Costache Negri": Andrei Avram, Gabriela Baban, Cătălina Bercaru şi Oana Hobincu, din clasa a XII-a. Elevii au fost coordonaţi de profesoara Valentina Braşoveanu şi au obţinut (ca şi la ediţia din 2015, care a avut ca temă "Optimismul") o menţiune, cu scurtmetrajul "Zodia supravieţuirii". În filmul lor, elevii au pledat împotriva abandonului şcolar, a violenţei domestice, a traficului de fiinţe umane, probleme cu care se confruntă societatea contemporană.

Jurizarea filmelor a fost făcută de profesionişti din industria cinematografică, din media şi din educaţie, preşedintele juriului fiind regizorul Toma Enache.

Sunt mândră de elevii mei, care, an de an, au reuşit să demonstreze că sunt preocupaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi, prin intermediul filmului sau al teatrului, au promovat valori care ar trebui să reprezinte codul etic al omului modern: implicare, responsabilitate, onestitate.

Citit 4802 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.