CONCURS de civilizaţie britanică la Colegiul "Cuza"

CONCURS de civilizaţie britanică la Colegiul "Cuza"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Colegiul "Cuza”, sub coordonarea profesoarelor Maria-Isabela Miron şi Oana-Diana Milea, a fost iniţiat un concurs inedit intitulat "Cultura şi civilizaţia britanică". Având parteneri Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, ISJ, Casa Corpului Didactic, Asociaţia Galatzi 2020 şi Asociaţia Cultural Ştiinţifică ”Al. I. Cuza”, concursul a stârnit repede interesul elevilor atraşi de ideea de a realiza lucrări pentru cele două secţiuni: referate în limba engleză şi referate în limba română.

Ineditul a constat în faptul că nu a vizat reproducerea unor informaţii învăţate acasă ori în sala de clasă, aşa cum se întâmplă la majoritatea concursurilor, ci a avut ca scop familiarizarea elevilor de gimnaziu şi liceu cu tehnicile de cercetare şi de interpretare a surselor, apropiindu-i, totodată, de cultura şi civilizaţia britanică.

Concursul s-a bucurat de interes inclusiv peste hotare, fiind înscrise peste 80 de referate din cinci judeţe ale ţării, dar şi din licee din Riga şi Valmiera, Letonia.

Elevii au avut libertatea de a alege ce aspect al culturii britanice să trateze şi oportunitatea de a insera elemente grafice, să valorifice cunoştinţele acumulate în timp şi să-şi cultive, totodată, aptitudinile naturale. Faptul că nu au fost obligaţi să elaboreze lucrările în condiţii de examen, unde presiunea timpului poate fi un impediment în obţinerea celor mai bune rezultate, a reprezentat un factor încurajator în participarea elevilor cu plăcere.

Criteriile după care au fost evaluate referatele au fost cele de autenticitate, expresivitate, originalitate, estetică a prezentării şi încadrare în tema propusă, iar faptul că peste 80 la sută dintre lucrări au obţinut peste 80 de puncte dovedeşte interesul elevilor în documentarea şi redactarea  referatelor.

Citit 2237 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.