Desene pe asfalt şi pictură - LUNA DUNĂRII, sărbătorită la Şcoala ”Miron Costin”

Desene pe asfalt şi pictură - LUNA DUNĂRII, sărbătorită la Şcoala ”Miron Costin”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai bine de 100 de copii, elevi ai Şcolii Nr. 12 "Miron Costin", au luat parte, joi, 16 iunie, la evenimentul "Luna Dunării", organizat de Apele Române. Celor mici li s-au explicat avantajele pe care le are ecosistemul danubian asupra zonei noastre şi li s-au prezentat câteva fotografii, numite "Apa - Esenţa Vieţii", disponibile pentru public şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

"În fiecare an, pe 29 iunie, serbăm Ziua Internaţională a Dunării, care marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia, Bulgaria. Anul acesta, luna iunie a fost declarată “Luna Dunării”. Astfel, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad organizează o serie de evenimente în şcolile gălăţene şi o expoziţie de fotografie la Complexul Muzeal de Ştiinţe Naturale", se arată într-un comunicat emis de ABA Prut Bârlad.

Astfel, dacă cei mici şi-au etalat talentul la desen pe asfalt, unde şi-au expus propria viziune despre "Dunărea, la Galaţi", cei mai mari au participat şi la un concurs de pictură. La final, toţi au fost premiaţi de către ABA Bârlad şi Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Galaţi, cu diplome şi materiale informative despre Dunăre.

Citit 3537 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2016 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.