Bătălie istorică pe... hârtie. Liceeni din toată ţara, la un CONCURS în Galaţi

Bătălie istorică pe... hârtie. Liceeni din toată ţara, la un CONCURS în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sesiunea de Referate şi Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceul la disciplina istorie, eveniment sprijinit şi de "Viaţa liberă", a debutat, la Colegiul „Elena Doamna” din Galaţi, cu invitaţi din toată ţara, cu amintiri din istoria Galaţiului de altă dată, precum şi cu un program artistic plin de surprize. În cadrul acestei sesiuni, aproximativ 100 de elevi din 39 de judeţe ale ţării participă la un concurs a cărui temă este „Primul război mondial”.

„Gălăţenii au învăţat să-şi respecte istoria şi nu şi-au uitat niciodată originile. Din acest motiv, noi ne simţim munteni, moldoveni, dobrogeni, greci, lipoveni, pentru că pe aici au trecut, de multe ori, oameni care au marcat locurile oraşului de la Dunăre”, le-a transmis elevilor inspectorul şcolar Camelia Nenu.

Alături de elevi au fost profesori de liceu, profesori universitari, dar şi oameni care au contribuit nemijlocit la dezvoltarea spaţiului cultural-istoric gălăţean. Totodată, inspectorul şcolar general Mioara Enache le-a transmis participanţilor la concurs un mesaj de bun-venit. „Apreciez foarte mult faptul că într-o lume a cifrelor există mulţi elevi care studiază şi sunt pasionaţi de istorie. Istoria este o poartă a cunoaşterii, o carte a înţelepciunii care ne ajută să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere”, a menţionat Mioara Enache.

Momentele artistice au fost asigurate de trupa "Atrivm" din Tecuci, participantă, de altfel, la "Românii au Talent", precum şi de micuţii din Trupa "Daria". 

Festivitatea de premiere a participanţilor va avea loc vineri, 22 iulie, începând cu ora 10,00, în Aula Magna a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (str. Domnească nr. 47).

Citit 1546 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.