Kinetoterapia a bătut Medicina, la ADMITEREA, din acest an, la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

Kinetoterapia a bătut Medicina, la ADMITEREA, din acest an, la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La Universitatea "Dunărea de Jos", după încheierea primei sesiuni de admitere, cea mai mare concurenţă se înregistrează, anul acesta, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie, unde s-au înscris 100 de candidaţi pe 18 locuri (5,5 pe loc). La fel de căutată este şi specializarea Ştiinţe ale Educaţiei, unde la Pedagogia învăţământului Primar şi Preşcolar sunt 81 de candidaţi pe 18 locuri la buget (4,5 pe loc).

Facultatea de Medicină şi Farmacie se menţine în topul celor mai căutate, cu cifre record de înscrişi la aproape toate specializările. La Medicină, sunt 297 de înscrişi pe 66 de locuri, adică 4,5 pe loc, la Medicină dentară sunt 2,4 pe loc, iar la Farmacie aproape 2 candidaţi pe un loc bugetat. Cei mai puţini înscrişi sunt la specializarea Moaşe, unde sunt doar 8 candidaţi pe 25 de locuri.

La concurenţă cu Medicina, este şi specializarea de Drept de la Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, unde sunt 131 de înscrişi pe 50 de locuri (2,6 pe loc). La fel de căutată este şi specializarea Calculatoare şi tehnologia informaţiei, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt 2,3 înscrişi pe un loc la buget, iar specializarea Arhitectura Navală de la facultatea cu acelaşi nume a reuşit să adune 1,6 candidaţi pe loc.

Şi Facultatea de Economie are multe specializări unde examenul nu va fi chiar floare la ureche, fiind concurenţă aproape ca pe vremuri: 2,5 pe loc la Finanţe şi la Contabilitate, 2,3 pe loc la Cibernetică şi la Management, 1,9 pe loc la Administrarea afacerilor şi 1,6 pe loc la Marketing. Practic, singura specializare care nu a fost pe placul absolvenţilor de liceu este Economia, unde s-au înscris doar doi concurenţi.

La polul opus, cele mai puţin căutate specializări sunt Filosofia de la Facultatea de Istorie, unde s-a înscris un singur candidat, şi Muzica şi Teatrul de la Facultatea de Arte, unde sunt şase, respectiv, trei înscrişi. Concurenţă este, în schimb, la Arte vizuale, unde s-au înscris 12 candidaţi pe 10 locuri. La Inginerie, sunt specializări, cum ar fi Mecatronica şi robotica, care nu au atras niciun candidat. La SIA, cea mai căutată facultate în alţi ani, nu s-au ocupat locurile scoase la concurs la nicio specializare, iar Ingineria va avea şi în toamnă multe locuri disponibile la aproape toate specializările.

Calendarul concursurilor

Probele scrise dar şi cele practice, la anumite specializări, au început de ieri. Miercuri, concurenţii vor avea de susţinut, în funcţie de opţiuni, examene la engleză, franceză, biologie şi economie. De la 9,00 se vor susţine probele la algebră, biologie, chimie organică, limbă română. La toate facultăţile, cu excepţia Medicinei, media finală se va calcula din 50 la sută nota de la bacalaureat şi 50 la sută nota de la examenul de admitere.

Citit 3854 ori Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2016 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.