CURS FESTIV cu multă căldură şi emoţie. O nouă promoţie la Şcoala Sanitară Postliceală ”Christiana”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

CURS FESTIV cu multă căldură şi emoţie. O nouă promoţie la Şcoala Sanitară Postliceală ”Christiana”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima şcoală sanitară postliceală deschisă la Galaţi - în 1992, chiar - a adunat o mulţime de absolvenţi în robe şi de elevi în haine de sărbătoare la cursul festiv, desfăşurat săptămâna trecută în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. Fiecare absolvent a primit diplomă şi câte un superb trandafir, iar cei cu note foarte mari, chiar diplome de merit! Fetele erau majoritare.

Printre absolvenţi, se numără şi colega noastră de ziar Dana Axente (foto, în centru), care a avut, desigur, de înfruntat trei ani grei, cu slujbă şi carte în zile foarte lungi, fără weekenduri. Unele dintre eleve au venit însoţite de copiii lor - un alt „examen” pe care trebuie să-l treacă în paralel. Au fost şi rude, prieteni, chiar părinţi care lucrează deja tot în sistemul sanitar.

Asistenta medicală Constanţa Apostol, scriitoare, le-a vorbit cu căldură absolvenţilor: „V-aţi ales o meserie grea, dar frumoasă”. Diriginta Virginica Bocăneală a urat fiecăruia „să fie o persoană mai bună” şi să suporte bine dorul acolo unde vor ajunge, departe de casă, multe absolvente având perspectiva locurilor care le aşteaptă în sistemul sanitar din Marea Britanie sau din alte ţări străine, ca şi până acum.

Directoarea Şcolii, profesoara Anişoara Miron (foto 1 şi 2, galerie), înconjurată, se vedea de la distanţă, cu multă dragoste de către elevii săi şi de către absolvenţi, a vorbit cu bunătate şi cu căldură, despre necesarul altruism, demnitate şi înţelepciune cu care trebuie să lucreze asistenţii medicali. „Totul se face cu oameni”, a repetat dumneaei o frază preferată. Au fost ovaţii, aplauze, s-a cântat „Gaudeamus”-ul. Şefă de promoţie, cu media 10,00 în toţi cei trei ani de studiu, Lorena Efimov a predat ştafeta, cheia simbolică a succesului, Veronicăi Călin, trecută în anul trei.

Citit 8375 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.