BACALAUREAT 2016. Peste o sută de candidaţi nu s-au prezentat la proba a doua

BACALAUREAT 2016. Peste o sută de candidaţi nu s-au prezentat la proba a doua
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doar 520 de candidaţi dintre cei 640 înscrişi pentru a susţine proba obligatorie a profilului din a doua sesiune de Bacalaureat au participat miercuri, 24 august, la examen, ceea ce înseamnă o prezenţă de numai 80 la sută. Cu alte cuvinte, unul din din cinci candidaţi a dat bir cu fugiţii, înainte să vadă subiectele. Pe discipline, situaţia stă astfel: la istorie au lipsit 23 de elevi din cei 96 înscrişi, iar la matematică, 97 din 544.

Cei care au lipsit s-au speriat degeaba, pentru că subiectele, la ambele discipline, au fost accesibile. La istorie, liceenii ar fi trebuit să fi citit materia cu atenţie ca să ia notă de trecere, în timp ce, la matematică, inspectoarea de specialitate Viorica Bujor ne-a declarat că ar lua binişor peste 5,00 dacă ar fi învăţat măcar formulele. "Subiectele au fost la fel de rezolvabile ca şi cele date în vară, la toate variantele. Nu a existat nici acum vreun item care să ridice cerinţe speciale. Nu ne aşteptăm la note mari, având în vedere că este a doua sesiune, dar notă de trecere se ia cu uşurinţă de către cei care au avut măcar bunăvoinţa să înveţe formulele", spune inspectoarea.

Proba la alegere din specializarea urmată în anii de liceu va avea loc vineri, 26 august.

Luni, 29 august, se vor afişa primele rezultate. În aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00, se vor putea depune cereri de contestaţie. Notele finale vor fi făcute publice pe 1 septembrie.

Citit 1394 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.