Elevii, ucenicii profesorilor şi în vacanţă. Simpozion de SCULPTURĂ

Elevii, ucenicii profesorilor şi în vacanţă. Simpozion de SCULPTURĂ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Câţiva elevi de la Liceul de Artă nu au linişte nici în vacanţă. Ei s-au înscris ca ucenici ai unor profesori de arte plastice din Cluj, Piatra Neamţ, Piteşti şi Galaţi, care au fost invitaţi de Asociaţia pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie (ARTE) la un simpozion de sculptură întitulat "Generaţii", ce se desfăşoară la Galaţi, până pe 4 septembrie.

Cristina Liliana Iordache, preşedinta ARTE, ne-a informat că sunt cinci plasticieni - Marius Ivanovici, Florin Marin, Lucian Tudorache, Ilarion Voinea şi Mugurel Vrânceanu - care au dorit să le împărtăşească pe viu elevilor din experienţa lor ca artişti.

Simpozionul este desfăşurat cu sprijinul financiar al Damen Galaţi, aceasta fiind a doua acţiune comună pe care Şantierul Naval o desfăşoară cu ARTE, prima fiind Festivalul Formei şi al Culorii, desfăşurat în această primăvară.

Tabără de sculptură şi atelier de olărit

În prima parte a simpozionului, profitând de cunoştinţele deţinute de profesorul Ilarion Voinea de la Cluj, elevii au participat, la Liceul de Arte, la un atelier de olărit şi de modelaj în lut. Apoi cele cinci cadre didactice au lucrat, pe platforma Damen, la cinci sculpturi în metal. Astăzi, dar şi mâine, elevii-ucenici vor fi şi ei prezenţi în şantier, pentru a-şi ajuta mentorii la executarea lucrărilor şi pentru a "fura" meserie.

"Frumos ar fi fost să putem desfăşura simpozionul la Liceul de Arte, unde elevii ar fi putut participa de la început până la sfârşit la executarea celor cinci lucrări în metal. Din nefericire, nu dispunem de condiţiile pe care le-au pus la dispoziţie artiştilor cei de la Damen. Acolo, elevii n-au putut fi însă primiţi, cu excepţia celor două zile, din motive de securitate în muncă", spune Cristina Liliana Iordache.

Cele cinci sculpturi vor rămâne pe platforma şantierului naval gălăţean pentru a bucura privirile celor care trec pe acolo, aşa cum a rămas şi expoziţia permanentă de artă plastică deschisă în finalul Festivalului Formelor şi al Culorii. Simpozionul "Generaţii" a început la 22 august.

Citit 1896 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2016 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.