CĂRŢI ŞCOLARE pentru elevii de clasa a IV-a doar pentru jumătate dintre disciplinele studiate

CĂRŢI ŞCOLARE pentru elevii de clasa a IV-a doar pentru jumătate dintre disciplinele studiate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii de clasa a IV-a vor avea manuale şcolare noi doar în parte. Situaţia se datorează faptului că, în urma unei verificări a Corpului de Control, s-a constatat că licitaţia pentru manuale a fost încălcată. Responsabil de aceste ilegalităţi este preşedintele Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare, Silviu Cristian Mirescu, care a fost detaşat din această funcţie.

Doar pentru şapte dintre cele 13 discipline vor fi asigurate manuale după noua programă de la începutul anului şcolar 2016-2017, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirela Amarandei. "Suntem la momentul la care putem spune că, pentru şapte discipline (Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba şi literatura română pentru secţiile cu predare în limba maghiară, Educaţie civică, Muzică şi mişcare, Arte vizuale şi abilităţi practice, Religie) vor fi manuale din prima zi de şcoală. La Matematică şi Limba modernă engleză, contestaţiile în instanţă au fost soluţionate, motiv pentru care manualele vor fi livrate, sperăm noi, în septembrie - octombrie. Pentru altele, Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie, licitaţia este contestată în instanţă. Pe măsură ce procesul se va finaliza, vom putea asigura manuale şcolare şi pentru aceste patru discipline”, a scris purtătorul de cuvânt pe pagina sa de Facebook.

Elevii claselor a IV-a susţin anul acesta evaluare naţională la limba şi literatura română şi la matematică şi ştiinţe, exact disciplinele la care sunt probleme cu manualele.

Fiind generaţia care a intrat prima în clasa pregătitoare şi a învăţat după programe şcolare noi în toate clasele primare, este al cincilea an când elevii care sunt acum a IV-a încep anul şcolar fără manuale.

Citit 2632 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2016 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.