RENUMITUL CRIMINALIST ŞI PROFESOR UNIV. DR. TUDOREL BUTOI SEVERIN VA PREDA STUDENŢILOR FACULTĂŢII DE DREPT DE LA UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”

RENUMITUL CRIMINALIST ŞI PROFESOR UNIV. DR. TUDOREL BUTOI SEVERIN VA PREDA STUDENŢILOR FACULTĂŢII DE DREPT DE LA UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Studenţia va fi şi mai fascinantă pentru studenţii Facultăţii de Drept a Universităţii „Danubius” care, începând din acest an universitar, îl vor avea în echipa profesorilor specialişti pe marele psiholog criminalist Prof. univ. dr. Tudorel BUTOI SEVERIN. Este un câştig extraordinar pentru viitorii profesionişti în domeniul juridic, în special pentru cei care doresc să acceadă la statutul de judecător sau de procuror, studenţii având şansa de a exploata experienţa îndelungată a domnului profesor, o veritabilă sursă a informaţiilor şi a tehnicilor practice pe care tinerii trebuie să şi le însuşească pentru a trece de obstacolele eliminatorii ale admiterii la Institutul Naţional al Magistraturii: analiza logică şi gândirea critică.

Aşadar, domnul Profesor univ. dr. Tudorel BUTOI SEVERIN va preda studenţilor de la Drept discipline precum Logica juridică şi Criminologie, discipline în cadrul cărora viitorii profesionişti vor studia oamenii mai mult decât cărţile, trebuind să îşi formeze germenii raţionamentului logic al magistratului în mintea căruia, parafrazându-l pe domnul Profesor vrem să formăm modalităţile speculative de a interpreta materialele, piesele din dosar, comportamentele oamenilor.

Şi pentru studenţii care doresc să devină avocaţi, o profesie pentru care domnul Profesor univ. dr. Tudorel BUTOI SEVERIN a exprimat o deosebită preţuire, considerându-i personalităţi în templul justiţiei, accesul la experienţa domniei sale este un lucru extraordinar având în vedere necesitatea unei colaborări - mănuşă care se impune în duelul judiciar şi în judecată, între avocat şi expertul de psihologie clinică. Avocatul are rolul de a susţine expertul pentru a face lucruri de maximă calitate, de a pune la dispoziţie toate materialele de care are nevoie psihologul pentru ca, acesta din urmă, să înţeleagă realitatea redată de către avocat. Expertul va deschide sertarele comportamentului criminogen.

O colaborare începută în urmă cu trei ani când, aflat pentru prima dată la Universitatea „Danubius”, domnul Profesor a fost plăcut surprins de baza materială, amplasamentul şi calitatea oamenilor întâlniţi la Universitatea „Danubius”, s-a transformat într-un adevărat parteneriat care va fi, pentru studenţii de la Drept dar şi de la Psihologie (anul viitor, disciplina Psihologie judiciară din curricula specializării Psihologie – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale va fi predată de către domnul profesor), şansa de a păşi cu dreptul în profesia juridică sau în domeniul psihologiei.

Generaţiile care vor veni trebuie să răspundă provocărilor contemporaneităţii prin performanţele lor în domeniul juridic, economic, social etc. Din buchetul reuşitei studenţilor nu trebuie să lipsească competenţa, buna credinţă, implicarea şi responsabilitatea. Studenţii se vor îndrepta din ce în ce mai mult către astfel de universităţi, cum este Universitatea ”Danubius” din Galaţi care îşi face echipă de profesionişti în corpul profesoral. Mă bucur de atenţia conducerii Universităţii ”Danubius” ceea ce mă obligă să dedic studenţilor toate cunoştinţele mele.” - Profesor univ. dr. Tudorel BUTOI SEVERIN

WORKSHOPURI SUSŢINUTE DE CĂTRE DOMNUL PROFESOR TUDOREL BUTOI SEVERIN LA UNIVERSITATEA „DANUBIUS”:

- COMPORTAMENTE VIOLENTE ŞI CRIMINOGENE LA DELINCVENŢII JUVENILI

- CONSILIERE PSIHOLOGICĂ ÎN VICTIMO-TRAUMĂ ŞI ADICŢII

- PSIHOLOGIE APLICATĂ ÎN JUSTIŢIE

- PSIHODIAGNOSTIC ŞI PSIHANALIZĂ ÎN PRACTICA JUDICIARĂ. PSIHOLOGIA

INTEROGATORIULUI JUDICIAR

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 5272 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2016 16:16