NOAPTEA CERCETĂTORILOR a ajuns la ediţia a treia

NOAPTEA CERCETĂTORILOR a ajuns la ediţia a treia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

“Regatul de gheaţă şi Împărăţia pâinii”,„Văcuţa mov, brânzica mov?”, “Strategii pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor în oraşul inteligent”, “Roboţii în slujba oamenilor”, “Chimia culorilor” sau “Nave pe valuri - Bazinul de carene” sunt numai câteva dintre temele cu care oamenii de ştiinţă şi cadrele didactice de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi vă aşteaptă la a treia ediţie a Nopţii cercetătorilor, ce va avea loc pe 30 septembrie, în Campusul Ştiinţei (vizavi de Catedrală). Cei care vor să participe la ateliere de idei, pot veni la dezbaterile organizate de Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie sau cea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Astfel, vizitatorii vor putea face, vinerea viitoare, un exerciţiu împotriva gândirii prin delegare (ce va avea loc în Corpul D, etaj I), sau vor afla cum se poate vedea lumea diferit, prin intermediul sociologiei (aplicaţii interactive cu participanţii, chestionar, bază de date, interpretare – Corp D, Sala D12). Pasionaţii de filme cu detectivi vor şti mai multe despre Criminalistică, dacă vor veni  în corpul AE, sala AE 016, iar cei interesaţi de afaceri vor putea participa la o simulare (Corp D, hol, parter) organizată de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Vor mai fi acţiuni din care vizitatorii vor afla despre biomateriale şi uleiuri vegetale (Inginerie, Corp D, sala D13), absorbţia luminii în nanostructuri semiconductoare (Ştiinţe şi Mediu, Corp SD, hol, parter) sau demonstraţii de chirurgie şi cursuri de prim-ajutor, oferite de Societatea Românească de Chirurgie şi Societatea Studenţilor Medicinişti (corp SA subsol).

Câteva licee din Galaţi vor veni la Noaptea cercetătorilor cu ateliere de teatru interactiv în limba engleză şi teatru neconvenţional (CNCN şi Colegiul Cuza) sau un concurs de roboţi (Colegiul Economic “Virgil Madgearu”), iar poliţia va face din nou, dacă vremea va permite, pe platoul exterior din faţa Facultăţii de Inginerie, o demonstraţie de dresaj cu câinii din dotare. Mai multe despre program, precum şi o legendă cu sălile în care vor avea loc acţiunile găsiţi pe pagina de facebook Noaptea cercetătorilor europeni 2016.

Citit 2625 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.