Fructele şi legumele fericirii

Fructele şi legumele fericirii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii şcolii „Mihai Viteazul” din Galaţi, o şcoală mică, situată într-un cartier mărginaş al oraşului, au dovedit că pot şi ştiu să aducă zâmbet şi alinare, prin numeroasele acţiuni la care elevii au participat în calitate de voluntari, fiind obişnuiţi să nu rămână indiferenţi faţă de semenii lor.

În perioada 14-18 noiembrie, în cadrul Campaniei „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, elevii s-au implicat în mod activ, au colectat şi donat fructe şi legume proaspete persoanelor vârstnice de la Centrul de îngrijire "Sf. Spiridon”.

Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Elevii voluntari ai şcolii noastre au popularizat campania, iar timp de o săptămână au adunat 80 de kilograme de legume şi 50 de kilograme de fructe, pe care le-au donat, cu mari emoţii, Centrului "Sf. Spiridon".

Voluntarii le-au oferit şi clipe de bucurie persoanelor vârstnice, prezentând un moment artistic, cântece şi poezii, şi înmânându-le felicitări făcute de ei.

A fost un moment de maximă emoţie pentru toţi, elevi, însoţitori, personal de la Căminul "Sf. Spiridon". Cu toţii s-au arătat deschişi spre nevoile celorlalţi, reacţionând prompt şi cu sensibilitate. Micii voluntari au învăţat că doar prin iubire, bunătate şi generozitate putem deveni mai buni şi mai frumoşi, iar bunicii lor vor fi cu mult mai respectaţi mâine, decât au fost respectaţi ieri, ştiut fiind faptul că în vâltoarea vieţii se formează caracterul.

Citit 1932 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.